Image default
LifeStyle Retete

Covrigi cu mac si susan

Mod de preparare:

Se cerne faina intr-un vas, se face o gropita in mijloc in care se pune drojdia. Peste, se toarna laptele caldut, se marunteste drojdia in lapte si se framanta un aluat elastic. Se adauga sarea si uleiul si se framanta bine bine, pana cand nu se mai lipeste deloc de maini si se lasa la dospit cca o ora intr-un loc caldut.

Dupa ce aluatul a terminat de dospit, incepem sa modelam covrigii, marimea si grosimea fiind la alegere, apoi ii mai lasam la dospit gata modelati, inca 15 minute. In prealabil punem la fiert o oala mare cu apa. Dupa cele 15 minute de dospit covrigii se oparesc in apa fiarta, 1-2 minute fiecare, apoi se aseaza in tava, se presara cu mac sau susan si se dau la copt cca 20 de minute, la foc potrivit.

Reteta propusa de Alina.

Articole similare

Întră în Club Tefal alături de Adrian Hădean

casamea.ro

Balanta 1-7 decembrie

Dani Belea

Bijuteriile Sabion au dat stralucire vedetelor la Gala Premiilor Gopo

comunicat de presa

Lasă un comentariu