Image default
LifeStyle Retete

Cornuri in doua culori

Ingrediente:

Pentru aluat:

1 kg faina

450 ml lapte caldut

130 g ulei

2 oua

3 linguri zahar

50 g drojdie proaspata

coaja rasa de la o lamaie

esenta de vanilie

4 linguri cacao

5 linguri apa

Pentru umplutura:

ciocolata Fineti sau Nuttela

nuca

nuca de cocos

dulceata

Pentru sirop:

150 ml apa

4 linguri de zahar

Mod de preparare:

Cernem faina intr-un bol, facem o groapa in mijloc, in care punem toate ingredientele de mai sus cu exceptia celor 5 linguri de apa, cacaua, 3 linguri de zahar, drojdia. Drojdia o amestecam cu 3 linguri de zahar, 5 linguri de lapte si 2 linguri de faina si o lasam la dospit 10 minute, dupa care o adaugam peste restul ingredientelor. Framantam bine aluatul si il impartim in doua. Intr-una din jumatati punem amestecul format din cacaua si cele 5 linguri de apa si framantam pana se omogenizeaza bine.

Acum avem doua bucati de aluat, unul alb, iar celalalt maro. Le lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, dupa care trecem la partea distractiva. Rasturnam bucatile de aluat si fiecare o impartim in doua, deci avem 4 bucati acum, doua din fiecare fel. Intindem o bucatica din aluatul alb in forma de cerc, intindem o bucatica si din aluatul maro tot in forma de cerc, le suprapunem si dam putin cu sucitorul peste ele pt a le lipi cat mai bine.

Taiem aluatul in patru, apoi fiecare parte o mai taiem o data in doua, ne vor da 8 triunghiuri egale, deci ne vor iesi 8 cornuri pufoase si delicioase din prima serie.

Eu am pus pe fiecare triunghi ciocolata si am presarat nuca de cocos pe unele, iar pe altele nuca. Le rulam din interior spre exterior, le aducem capetele putin spre centru si le punem in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil,la 180 grade pt aprox 20 de minute. Facem si testul scobitorii.

La fel procedam si cu celelalte bucati de aluat. In timp ce se coc cornurile, preparam siropul. Punem la fiert 150 ml apa cu 4 linguri de zahar si lasam pe foc pana se leaga siropul. Scoatem cornurile si le ungem partea de sus cu sirop, dupa care le presaram cu nuca si nuca de cocos. Iar acum urmeaza partea cea mai frumoasa: degustatul!

Pofta buna!

Reteta oferita de Teona Purdescu.

Articole similare

Pensiunea Alina, o destinatie pitoreasca pentru sarbatorile pascale

Elena Virlan

Cum sa scapi de parul de animale din casa – rapid si cu un minim de efort

casamea.ro

Crema de ciocolata cu avocado

de la cititori

Lasă un comentariu