Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Conversia ECO creste valoarea locuintei.Cum faci schimbarea?

Toata lumea vorbeste despre energia eco si din ce in ce mai multi oameni incep sa faca conversia locuintelor lor spre sursele alternative de energie. Costurile reduse la facturi sunt un avantaj imediat, insa, odata cu implementarea unor strategii ecologice, creste si valoarea casei tale pe piata!

Ce trebuie sa stii este ca poti obtine un pret mai bun pe casa ta, fara a fi nevoie sa faci o conversie totala. Adica nu trebuie sa-ti tapetezi acoperisuri cu panouri solare, sa te dezici de compania de electricitate si sa consumi numai apa de ploaie. A face trecerea in totalitate presupune o suma mare de bani si este mai eficient sa proiectezi de la zero o astfel de casa.

Ce poti face, insa, este sa stabilesti cateva zone unde poti interveni fara eforturi considerabile. Conform www.formswift.com, cele mai bune decizii pe care le poti lua pentru a creste rentabilitatea investitiei tale sunt:

  • Izolarea suplimentara a podului, astfel incat sa nu ai pierderi de energie in acea zona. Plafonul camerei de sub pod nu poate fi tratat la fel ca plafonul unei incaperi care are alt spatiu de locuit deasupra. Fiind o camera neincalzita, cu cat este mai bine izolat podul, cu atat consumul tau de energie este mai mic.
  • Montarea unor panouri fotovoltaice. A recurge la panourile pentru producerea de energie electrica este o alegere indrazneata, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti in totalitate la energia din retea. Poti sa pui doar cateva panouri pe care sa le utilizezi pentru cateva upgrade-uri pentru confort. De exemplu, poti implementa un sistem de iluminat de veghe care sa se aprinda automat la lasarea intunericului si care sa fie alimentate exclusiv eco. Acest lucru iti va scadea simtitor necesitatea de a folosi iluminatul clasic pe timpul noptii, prin urmare va scadea si suma de pe factura ta de energie. In plus, nu vei mai simti disconfortul de vedere generat de trecerea de la intuneric la lumina puternica.
  • Actualizarea sistemului de incalzire a apei. In loc de o centrala termica pe gaz, electrica sau pe lemne, poti sa-ti incalzesti apa de consum prin panouri solare montate pe acoperis. Aceasta modificare o vei simti direct in costul facturilor tale.
  • Imbunatatiri la nivelul anvelopantei, de exemplu alegerea unor usi sau ferestre eficiente din punct de vedere termic. Cele mai multe pierderi de energie se intampla la nivelul golurilor de usi si ferestre, sub forma unor punti termice. Pentru a corecta acest lucru poti sa alegi una din variantele urmatoare: montarea de chedere care sa blocheze transferul de aer, alegerea unor usi exterioare cu izolatie termica la interior sau din materiale cu astfel de proprietati (lemn in favoarea metalului). De asemenea, in functie de orientarea fiecarei camere din casa ta, ai optiunea de a adauga filtre pentru lumina la nivelul sticlei sau poti opta pentru ferestre cu mai multe camere de aer.
  • Sisteme de filtrare a apei. Cu aceste simple tehnologii aditionale poti evita depuneri de calcar cauzate de apa dura din anumite zone sau poti scadea considerabil consumul de apa imbuteliata, reducandu-ti astfel amprenta de carbon.

Romania incepe sa adopte si ea politici de sustenabilitate, desi mai incet decat restul Europei. In America, piata merge in aceeasi directie si s-au raportat cresteri de pana la 5,8%, cu un plus de 1,7% pentru anumite conformari eco, pentru valoarea locuintelor cu eticheta de „constructie verde”.

Sursa: www.formswift.com

Sursa foto: www.pinterest.com

Articole similare

Rolul pavelelor in estetica gradinii

casamea.ro

Care este rolul sifonului de pardoseala?

Ana Mincu

Proiect de casă pe un lot întins: P, 107 mp

Elena Virlan

Lasă un comentariu