Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Contaminarea aerului comprimat

Cantitatea de apa continuta intr-un sistem de aer comprimat depinde de conditiile de mediu – temperatura si umiditate. Dupa comprimare, vaporii de apa vor patrunde in sistem odata cu aerul.

Un sistem de aer comprimat include un racitor final, care permite eliminarea unei parti din acea apa, insa, chiar si asa, o anumita cantitate tot va patrunde in sistemul de distributie.

Dupa patrunderea in sistemul de distributie, aerul comprimat sufera o racire si o expansiune; ca urmare, in conducta de distributie si in echipamentele conexe se va acumula condens.

In plus, contaminantii se pot combina cu materialele (vopsea, mediu pneumatic etc.), lucru ce conduce la deteriorarea produselor.

Pentru multe companii de astazi, tratarea aerului comprimat nu este doar o optiune, ci si o necesitate pentru a reduce costurile operationale si a creste eficienta productiei.

PERICOLELE SI RISCURILE CONTAMINARII CU APA

 Coroziune in sistemul de distributie:

• Apa care se aduna in sistem va produce coroziune si scurgeri, va creste consumul de aer comprimat si deci costurile cu energia. Depunerile din sistem, cauzate de coroziune, vor duce la cresterea pierderilor de presiune, ceea ce inseamna costuri mai mari de operare si cu energia.

Functionare defectuoasa pentru echipamentele pneumatice:

• Contaminarea tuturor echipamentelor pneumatice va duce la productivitate si fiabilitate scazute, mentenanta crescuta si timpi morti, care impreuna conduc la un randament global mai mic.

Rebuturi:

• Contaminarea aerului comprimat are un impact direct asupra calitatii produselor finite. Imperfectiunile cauzate de finisarea imprecisa la vopsirea sub presiune sau prezenta contaminantilor in aplicatiile de ambalare electronice sau farmaceutice vor avea un impact considerabil asupra calitatii si performantelor produselor.

Pentru a proteja echipamentele si a garanta calitatea totala, ALUP Kompressoren ofera o gama completa de solutii de tratare a aerului.

Uscatoarele ALUP Kompressoren sunt create pentru a va oferi aerul comprimat uscat pentru procesele dvs., cu un necesar minim de energie si caderi mici de presiune, pentru un randament optim.

Uscatorul de aer comprimat cu refrigerare ADQ foloseste tehnologia refrigerarii pentru a raci aerul comprimat la temperatura optima pentru eliminarea condensului (punctul de roua) si poate indeparta pâna la 99% din condensul existent. Fiind o tehnologie simpla si eficienta, uscatoarele reprezinta solutia preferata pentru majoritatea aplicatiilor.

Uscarea cu adsorbtie produce aer comprimat uscat, cu eliminarea riscului de contaminare cu apa. Punctele de roua de la – 40°C la – 70°C, in functie de aplicatie, asigura un aer curat, uscat, care va satisface cele mai sensibile aplicatii.

Constructia compacta va facilita instalarea in orice mediu industrial sau in apropierea unei statii de lucru care necesita un tratament specific al aerului. Este solutia globala pentru orice tratament special al aerului.

Principiul de uscare cu adsorbtie se bazeaza pe capacitatea materialului adsorbant de a retine apa din aerul comprimat. In faza de uscare, vaporii de apa sunt fixati pe suprafata adsorbantului.

De mai bine de 100 de ani, ALUP produce compresoare de aer de calitate.

Prin sistemele noastre inovatoare, oferim solutii personalizate pentru majoritatea aplicatiilor. Ne straduim nu doar sa furnizam compresoare, ci si solutii pentru toti utilizatorii aerului comprimat.

Creat prin experienta!

Articole similare

Proiect de casa 17012012

RL online

Prima Casa va debloca piata

Maria Seder Neda

Casele din canepa, o solutie pentru viitor

Elena Virlan

Lasă un comentariu