Image default
Home

Construiti-va singuri usile culisante!

Ele poseda o serie de calitati care le recomanda ca inlocuitoare ale usilor clasice. Mai intai de toate, acest tip de usa prezinta marele avantaj al deschiderii laterale, fata de usile obisnuite, pe balamale, care se deschid fie in interior, fie in exterior. Indiferent de directia de deschidere, functionalitatea spatiului respectiv va avea de suferit din cauza usilor clasice.

Etape de lucru:

-Zona de montaj a noilor usi a fost atent masurata, mai intai pe pardoseala. Dupa ce a fost stabilita pozitia sinei pe care va culisa usa, aceasta a fost fixata in pardoseala cu holtzsuruburi.

-Dupa fixarea ei, prin proiectare, a fost stabilita pozitia sinei de la nivelul tavanului. Dupa marcare, a doua sina a fost si ea fixata pe plafon cu acelasi tip de suruburi.

-Placa de MDF a fost decupata la depozitul de la care a fost cumparata. La fata locului insa, s-a constatat ca dimensiunile usilor trebuie sa fie cu cativa centimetri mai mici. In consecinta, placile au fost masurate.

-Dupa insemnarea punctelor date de dimensiunile necesare, au fost trasate liniile pe care placile urmeaza sa fie taiate. Acestea au fost accentuate pentru a ghida cu precizie taierea.

-Urmand liniile trasate anterior, placile de MDF au fost decupate la dimensiunile necesare. Operatia a fost facuta cu mare atentie pentru a se evita producerea de rebuturi, ele generand cheltuieli suplimentare.

-La extremitatile latimilor inferioare ale celor doua usi au fost montate roti. Acestea au fost mai intai pozitionate pe semnele rezultate in urma masuratorilor, dupa care au fost fixate in suruburi autofiletante.

-Urmand aceleasi etape, au fost montate si ghidajele de pe latimile superioare ale usilor. Toate acestea au fost achizitionate sub forma unui set SKM 80.

-Inainte de asezarea usilor pe pozitii, au fost montate si opritorile. Pozitia lor a fost atent calculata in asa fel incat, cele doua usi sa se opresca la 2 mm de perete.

-La final, pe cele doua usi au fost montate oglinzi de mari dimensiuni. Ele sunt utile deoarece se gasesc in zona dressingului, dar si pentru ca dau impresia de spatiu.

Articole similare

Proiect de vanzare Casa Exclusiv 250: 9.500 lei

revista Planul Casei Mele

5 idei pentru un suport de vinuri

Alexandra Petraru

Cum să alegi plăcile ceramice. 6 paşi importanţi

casamea.ro

Lasă un comentariu