Image default
Home

Construirea instalatiilor din cupru

Daca sunteti intr-o astfel de situatie, va trebui sa va decideti asupra materialului din care vor fi realizate noile instalatii. Cele mai uzitate asemenea materiale sunt cuprul si polipropilena.
Ne vom opri asupra unui caz cand s-a preferat cuprul pentru construirea noilor instalatii. Din cauza faptului ca se afla la etajul zece, locuinta avea o slaba termoizolatie, iar agentul termic ajungea in calorifere la o temperatura insuficienta pentru a crea un confort satisfacator.
Acestea au fost motivele care au stat la baza deciziei proprietarilor de a se debransa de la sistemul centralizat de incalzire si de a achizitiona o centrala termica de apartament.
Dupa ce s-au decis asupra modelului centralei si asupra tipului de materiale folosite, proprietarii au angajat o echipa de mesteri care sa execute lucrarile. In desenarea traseului conductelor, doua elemente au fost avute in vedere: in primul rand, traseul conductelor a fost realizat astfel incat sa genereze cat mai putine daune la punerea in opera. Iar in al doilea rand, s-a urmarit ca traseul sa urmeze caile cele mai scurte, pentru a se reduce cheltuielile cu materialele.

Etape de lucru:
1. Eliminarea conductelor vechi.
Deoarece apartamentul se gaseste la ultimul etaj, coloanele vechii instalatii erau montate la nivelul plafonului pe distante mari. Ele au fost eliminate pentru ca proprietarii sa nu plateasca suplimentar.

2. Izolatia plafonului.
Pentru a spori randamentul centralei termice, plafonul si peretii exteriori au fost izolati termic. S-au construit structuri bistratificate, formate din vata minerala de sticla cu folie metalica si placi din gips-carton.

3. Taierea tevilor.
Conductele din cupru au fost masurate la dimensiunile dorite, fiind taiate apoi cu un cleste special. Capetele tevilor au fost sterse cu o carpa uscata, operatie necesara pentru curatarea si degresarea materialului, in vederea unei suduri de calitate.

4. Pozitionarea conductelor.
Montajul conductelor s-a facut ingropat, fie la baza peretilor, fie in pardoseala. Pentru a se limita pierderile de caldura, dar si pentru protejarea tevilor a fost folosita o izolatie speciala.

5. Pregatirea pentru sudura
Extremitatile conductelor si cele ale fitingurilor au fost unse cu o pasta decapanta in zonele de sudura. Aceasta este o substanta chimica cu actiune dizolvanta asupra grasimilor si acizilor, asigurand o sudura perfecta.

6. Sudarea tevilor
Conductele si fitingurile se imbina prin presare. Sudura se realizeaza la cald, cu ajutorul unei lampi speciale, care functioneaza cu gaz si prin intermediul cositorului, care se introduce in zona de imbinare a elementelor din cupru.

7. Montajul in zona usilor
In zona usilor, conductele au fost montate sub nivelul pragului. Pentru aceasta, una dintre conducte a fost sudata in unghi de 45 de grade fata de axa verticala a celeilalte, ajungand la nivelul pardoselii sa fie paralele in plan orizontal.

8. Montajul caloriferelor
Deoarece majoritatea caloriferelor au fost montate pe peretii exteriori, consolele de prindere ale acestora au trebuit sa fie fixate pe structura metalica construita in vederea termoizolarii acestor pereti.

9. Montajul centralei
Centrala a fost montata in bucatarie, in apropierea ferestrei, pentru a facilita scoaterea in exterior a cosului pentru evacuarea gazelor arse. Dupa fixare, au fost facute racordurile la instalatii si la alimentarea cu gaz.

Articole similare

Totul despre magazia de scule si unelte

casamea.ro

Atmosfera calda si naturala cu pardoseli din lemn

Elena Virlan

15 lavoare originale pentru bai personalizate

Elena Virlan

Lasă un comentariu