Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Consolidarea unui perete din ipsos

In mod obisnuit, operatia respectiva este una de rutina pentru mesterii cu experienta, ea necomportand decat cateva solutii alternative. Solutiile se pot clasifica si se pot alege in functie de deficientele peretilor care vor fi renovati.

Etape de lucru:

  1. In baie si bucatarie, lucrarile de consolidare a peretilor au inceput cu realizarea stalpilor reper pentru tencuiala. Acestia au fost construiti pe verticala, la distanta de 30 cm unul de celalalt.
  2. Numai dupa uscarea completa a acestora s-a trecut la umplerea intervalelor cu mortar. Faptul ca stalpii au fost uscati a condus la cresterea rezistentei peretelui, lucrarile de tencuire desfasurandu-se in siguranta.
  3. Suprafata proaspat tencuita a fost foarte bine finisata pentru ca ea sa se constituie intr-o baza excelenta pentru placile ceramice si pentru ca montajul lor sa fie unul rapid si de calitate.
  4. In dormitor a fost construita mai intai structura metalica. Locul de fixare in holtzsuruburi a ghidajelor, precum si a bridelor montantilor a fost ales cu mare grija. Singurele zone care prezentau siguranta au fost cele in care placile exterioare din ipsos se lipeau de nervurile concavitatilor placilor cofraj.
  5. In continuare, au fost efectuate lucrarile obisnuite pentru un astfel de caz: au fost armate imbinarile dinte placi, au fost chituite capetele de suruburi, au fost slefuite zonele respective, iar in final, suprafata a fost zugravita.
  6. Deoarece proprietarii s-au razgandit in privinta amplasarii prizelor de curent electric, locurile lor de montaj au trebuit sa fie practicate dupa fixarea placilor de gips-carton.
  7. Detaliu cu peretele in stadiul post decopertare. Se pot observa cele doua straturi din ipsos, primul dintre ele fiind deteriorat in urma lucrarilor de eliminare a vechilor finisaje.
  8. In living, peretii au fost consolidati prin lipirea de placi din gips-carton pe suprafetele lor. A fost folosit ipsosul adeziv care a fost aplicat in puncte.
  9. Planeitatea placilor din gips-carton a fost verificata permanent pentru ca acestea sa poata fi modelate atata timp cat ipsosul era inca moale.

 

Articole similare

Cum să iluminezi inteligent exteriorul casei

casamea.ro

„Prima Casa“, sabotata de birocratia din primarii

RL online

3 lucruri extrem de utile dacă locuieşti la casă

comunicat de presa

Lasă un comentariu