Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Confort la superlativ într-o căsuţă de 22 de mp

Cine a spus că lucrurile bune vin în pachete mici parcă s-a referit exact la această căsuţă care măsoară doar 22,85 de mp.

New Frontier Tiny Homes a construit această casă pentru o oferi o experienţă unică de viaţă într-un spaţiu restrâns. Inedita căsuţă oferă un confort dacă nu mai mare cel puţin egal cu cel al unei locuinţe cu dimensiuni obişnuite.

Casa are o terasă pliabilă, podele din lemn masiv, ferestre mari din sticlă şi baie cu cadă cu jacuzzi. Bucătăria este dotată cu toate electrocasnicele necesare. Deşi nu deţine nici 23 de mp, creatorii ei au găsit o mulţime de soluţii pentru a economisi spaţiul.

Dormitorul este amenajat deasupra băii/spălătoriei şi este accesibil cu o scară care culisează. O masă de dining generoasă cu o capacitate de 8 persoane şi bănci de şedere pot fi extrase de sub pardoseala bucătăriei, putând fi strânse imediat la loc, atunci când e nevoie de libertate de mişcare.

Preţul acestui model de casă este foarte mare, de aproximativ 95.000 de dolari, însă New Frontier Tiny Homes CEO şi fondatorul David Latimer justifică această diferenţă mare de preţ prin calitatea înaltă a materialelor folosite, a designului, mobilierului multifuncţional şi strategiilor de optimizare inteligentă a spaţiului. Desigur, proiectul poate fi adaptat în funcţie de dorinţele clienţilor la preţuri mult mai mici. De regulă, căsuţele de acest tip sunt ieftine şi necesită costuri de întreţinere minime.

E adevărat, o casă minusculă nu e pentru oricine. Dezvoltatorii proiectului însă au vrut să ofere soluţii economice pe termen lung, care să-i scutească pe proprietari de povara creditelor şi a costurilor mari de mentenanţă. În plus, acest tip de locuinţe încurajează viaţa în armonie cu natura şi cu respect pentru mediul înconjurător.

Pentru mai multe imagini accesează galeria foto.

Sursa foto: www.huffingtonpost.com

Articole similare

Sigilare rapida si usoara cu banda auto-adeziva Sika MultiSeal

RL online

Proiectorul cu led – avantaje multiple fata de alte corpuri de iluminat

comunicat de presa

Ce trebuie să ştii despre hidroizolarea fundaţiei

RL online

Lasă un comentariu