Image default
Home

Confectioneaza singur un cuier modern, minimalist

Obiectele cu un design contemporan sunt deseori peste bugetul multora dintre noi. Cu toate acestea, liniile lor sunt foarte simple si, din punct de vedere tehnic, nu sunt deosebit de complexe, adesea ideea sau procesul creativ care a stat la realizarea lor fiind punctul lor de atractie, precum si imaginea inedita. Noi spunem ca un obiect modern este punctul de start ideal pentru un proiect de bricolaj, asa ca iti propunem un cuier modern si colorat, pentru holul de la intrare sau, daca stilul locuintei tale nu se preteaza, pentru camera copilului.

De ce ai nevoie

Te avertizam din start ca nu este un proiect pe care sa-l faci din doi pasi si 3 miscari, insa nivelul lui de dificultate este mediu si vei avea nevoie de cateva ustensile si materiale:

  • O placa din PAL, MDF sau placaj cu o dimensiune generala care sa permita taierea obiectului final la dimensiunile pe care le doresti, dintr-o singura bucata;
  • Fierastrau;
  • O bormasina mica sau o surubelnita electrica puternica;
  • Dibluri, cepuri, suporti cuier cu un design simplu, minimalist;   
  • Pensula lata, amorsa si vopsea pentru lemn in culoarea dorita;              
  • Creion, rigla;
  • Hartie abraziva (glaspapir).      

Incepe cu desenul

Primul pas este sa stabilesti forma pe care vrei s-o aiba, la final, cuierul tau. Incearca sa faci cateva schite mici pe hartie, prefrabil intr-o forma geometrica, usor de reprodus. Daca preferi ceva mai organic, cu linii neregulate, atunci o solutie optima ar fi sa realizezi desenul pe calculator, sa-l printezi in marime naturala si sa marchezi cu un creion conturul desenului pe placa din lemn dupa sablonul astfel realizat.

Apoi, va trebui sa tai lemnul dupa conturul dorit. Iti recomandam un fierastrau pendular de mana, pentru a evita riscul accidentarii. Daca nu ai la indemana asa ceva, poti utiliza si un fierastrau manual, insa munca va fi mai laborioasa si vei avea nevoie de mai multa dexteritate, forta si atentie.

Finisarea

Odata taiata placa, niveleaza marginile nu ajutorul hartiei abrazive. Incepe cu o hartie de granulatie mai mare si termina cu o granulatie mai mica, pentru a obtine o suprafata neteda. Aplica apoi o amorsa peste care, dupa ce s-a uscat, poti sa aplici doua straturi de vopsea pentru lemn, intr-o culoare pe care o preferi. Bineinteles, intre aplicari va trebui sa astepti sa se usuce.

Montajul

Dupa uscarea completa, foloseste-te de surubelnita electrica si de dibluri pentru a fixa cuierul pe perete, apoi treci la montajul suportilor. Ai grija sa alegi suporti care au o masca pentru a ascunde prinderile. Odata fac ut si acest pas, cuierul tau modern este gata, numai bun de „furat” privirile musafirilor.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Hote si curatarea acestora, tot ce trebuie sa stii despre ele

casamea.ro

4 functiuni noi ale borcanelor

Elena Turcu

Cum se intretin cazile de baie cu hidromasaj

Elena Virlan

Lasă un comentariu