Image default
Home

Confectioneaza singur o cutie de depozitare ca in magazin

Cutiile de depozitare sunt un mod practic de a pune la pastrare, cu stil, lucrurile care nu mai incap in alta parte. In magazine gasesti acum o multime de modele care se pot integra in orice stil de amenajare. Mai mult, au devenit obiecte de decor in sine. Din acest motiv, unele au preturi ceva mai piperate, desi le poti confectiona si tu acasa in cativa pasi simpli.

Ce ai nevoie pentru acest proiect de bricolaj?

De fiecare data cand incepi un proiect DIY, iti recomandam sa fii organizat si sa pregatesti din timp tot ce ai nevoie. Pentru a bricola o cutie de depozitare ai nevoie de: o cutie de carton de dimensiunile dorite, metraj cat sa acopere suprafata cutiei, preferabil opac, si un adeziv potrivit pentru hartie si material textil. Pe langa acestea, mai trebui sa aduni cateva accesorii pe care sigur le ai prin casa: foarfece, cutter, bolduri, si ac cu ata in nuanta materialului pe care l-ai ales.

O cutie nou-nouta in cativa pasi

Cutia pe care ti-o propunem va fi complet deschisa la partea superioara, prin urmare va fi nevoie sa tai clapetele cu un cutter sau cu foarfecele. Urmatorul pas este dedicat manerelor, in cazul in care decizi ca vei avea nevoie de ele. Poti sa le realizezi din acelasi material (care va presupune coasere) sau dintr-unul complementar, tip piele sau snur. Ai grija sa tai o fanta subtire (2-3 mm) in locul in care vei vrea sa prinzi manerele de cutie.

Acoperirea cutiei cu material textil va incepe cu partea inferioara. Asaza cutia in centrul materialului, marcheaza conturul, aplica adeziv pe fundul cutiei, apoi plaseaza peste conturul desenat anterior. Mentine putina presiune, pentru a asigura o lipire eficienta.

Acopera cutia in material textil si pune la punct detaliile

Continua cu „imbracarea” cutiei pe toate laturile, urmand acelasi procedeu. Iti recomandam sa astepti uscarea materialului pe fiecare latura. Chiar daca procesul va fi mai de lunga durata, rezultatul va avea sanse mai mari sa fie fara cusur! Ai grija ca imbinarile de pe muchii sa fie bine realizate, iar materialul in exces sa fie lipit pe fundul cutiei. De asemenea, la partea superioara materialul va trebui intors pe interiorul cutiei pret de cativa centimetri.

Ultimul pas este aplicarea manerelor si securizarea lor. O metoda simpla este introducerea capetelor prin fantele create anterior si fixarea lor pe interior cu ajutorul unei bucati din carton lipite peste capatul manerului.

Sursa foto: www.design-homes.ru

Articole similare

Ce pardoseala folosesti in baie?

Dan Mazilu

Alege roșu și turcoaz pentru un interior dinamic

Sânziana Iaru

Primul magazin KOMANDOR in Ploiesti – nu are poza vine de la andra

comunicat de presa

Lasă un comentariu