Image default
Home

Confectioneaza rapid un scaun de printesa pentru fetita ta

Un scaun cu adevarat special pentru camera fetitei tale este greu de gasit in comert sau costa suficient de mult incat sa renunti la idee. Insa un proiect de bricolaj te poate scoate din impas. Gasesti mai jos toti pasii necesari pentru a transforma un scaun vechi intr-o comoara pentru cea mica.

Bineinteles, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa gasesti scaunul potrivit. Noi iti recomandam unul din lemn cu tapiserie, similar cu mobilierul in stil clasic. Aceste scaune sunt nemuritoare ca design, pot fi reconditionate in multe variante si sunt un accent la indemana pentru un interior modern. Nu-ti face griji daca tapiseria este distrusa, o vei acoperi complet.

Odata gasit scaunul, fa rost de restul obiectelor necesare: vopsea intr-o nuanta foarte feminina si o blanita falsa pentru a acoperi tapiseria si a face scaunul sa para ca de printesa.

Curatarea si pregatirea materialelor

Primul pas este, evident, curatarea obiectului de mobilier, in functie de stadiul lui de degradare si de materialele din care este confectionat. Plasticul se va curata cu apa si sapun, tapiseria se va aspira pentru indepartarea prafului, iar apoi se va dezinfecta cu ajutorul unui detergent special, iar pentru lemn de va utiliza o carpa putin umeda sau pe care s-a pulverizat o solutie pentru curatarea lemnului. Daca lemnul este lacuit, pregatirea va include si indepartarea lacului cu o hartie abraziva, iar acest pas se va efectua cu prioritate.

Vopsea roz si blanita alba

Vopseaua trebuie sa fie aderenta la materialul pe care se aplica, asa ca nu risca sa folosesti o vopsea pentru lemn pe un scaun de plastic, daca nu este specificat pe cutie acest lucru. Pentru scaunul din imagini, s-a optat pentru vopsea intr-o nuanta de roz liliac, potrivita pentru o mica printesa. In acest caz, vopseaua este tip „Chalk Paint”, o vopsea densa care nu are nevoie de amorsare, care poate fi aplicata pe o multime de suprafete, putand fi utilizata atat la interior, cat si la exterior. Pentru o rezistenta mai mare in timp, peste stratul uscat de vopsea se aplica un strat de ceara special creata pentru acest tip de vopsea.

La nivelul tapiseriei, in afara de curatare, acest scaun nu are nevoie de nicio interventie. Blanita alba se aseaza peste sezut si, eventual, se prinde la partea inferioara cu un minim de capse. Recomandam utilizarea unei blanite mai voluminoase, astfel sa acopere toata tapiseria si sa dea un aspect bogat.

Avantajul acestei abordari, pe langa metoda de lucru foarte simpla, este faptul ca se poate recurge oricand la modificarea sezutului, atunci cand fetita ta se plictiseste. Cum stim cu totii cat de repede isi schimba copiii preferintele, este bine sa fim prevazatori!

Sursa foto: www.mymelodrama.com

Articole similare

Vopsirea parchetului pentru un look original

Elena Virlan

A home and a studio for a sculptor

Sânziana Iaru

Sa facem un cadru de usa intr-un perete fals

Constantin Stefan

Lasă un comentariu