Image default
LifeStyle

Concasoarele cu con MVP Terex Cedarapids

Astazi, Terex Cedarapids continua sa imbunatateasca permanent gama variata de produse, mereu orientate catre consumatorul final si nevoile acestuia.

Concasoarele cu con MVP au fost create pentru a creste productivitatea si a diminua costurile de operare. Noul design al camerei de concasare cuplat cu rulmentii cu role ofera o concasare mai mare inca din primul ciclu. Incarcatura de recirculare si consumul de energie sunt reduse la nivelul intregului circuit.

Caracteristicile cheie ale concasoarelor cu con MVP Terex Cedarapids includ:

• Constructie de calitate;

• Consum redus de energie;

• Productie ridicata;

• Nivel scazut al incarcaturii de recirculare;

• Mai mult produs finit;

• Forma imbunatatita a produsului.

Constructia supradimensionata a rulmentilor cu role permite efectuarea operatiunilor de manevrare a unor incarcaturi mari in deplina siguranta. De asemenea, acesti rulmenti au o durata de viata mult mai mare si prin urmare nu necesita service la perioade scurte de timp. Constructia conului distribuie uniform incarcatura, reducând frecarea.

Sistemul unic patentat ElJay® cu placa turnanta transmite 90% din energia de intrare la concasare prin compresiune. Combinatia rezultata din placa turnanta cu contragreutatile cu axe impreuna cu rulmentii axiali pe role produc o actiune lina, eficienta si cu nivel redus de vibratii. Pentru o frecare interna mai redusa, designul cu rulmenti pe role al concasoarelor MVP utilizeaza mai putina energie, comparativ cu concasoarele cu con de tip “plain bushing”. Astfel, directioneaza mai multa putere catre camera de concasare, care are un design abrupt, ceea ce permite echipamentelor MVP sa livreze mai mult produs finit la costuri de operare mai mici.

Miscarea de rotatie pe con se face prin rulmenti radiali, iar presiunea necesara procesului de concasare este preluata de un rulment cu sistem de rostogolire pe role conice.

Diferente/imbunatatiri fata de modelele clasice cu sistem de rulmenti:

–         Marirea numarului de role;
–         Marirea diametrului rolelor;
–         Marirea lungimii rolelor;
–         Role cu ax pentru sustinerea sistemului;
–         Carcase durificate pentru role si pentru calea de rulare.

Prin acestea se mareste capacitatea de preluare a sarcinii si durata de viata a rulmentului.

Sistemul pe rulmenti prezinta o serie de avantaje majore fata de sistemele clasice de alunecare pe bucse.

Lagarele cu rostogolire preiau sarcini mai mari. Rezistenta de frecare la viteza ridicata este mai mica, iar uzurile sistemului sunt mult mai scazute decât la alunecare (avantaj fata de sistemele de alunecare pe bucse).

Inovatia sistemului este rulmentul fara colivie pentru rolele conice, ghidarea acestora facându-se prin axele metalice.

Prin realizarea acestui sistem se observa avantajele fata de sistemele similare pe rulmenti.

Sistemul de preluare a sarcinii de pe rulment are o placa de asezare in forma de V pentru a distribui forta uniform. Prin acest sistem se realizeaza o concasare superioara celorlalte conuri din grupa lor.

Aceste tipuri de rulmenti permit un debit scazut de ulei – fara cedare de caldura si cu un sistem de lubrifiere cu o cantitate mica de ulei (aproximativ 95 de litri), comparativ cu celelalte conuri ce necesita intre 225-330 de litri de ulei in sistemul de lubrifiere.

Mecanismul anti-rotire nu permite rotirea conului in gol, minimizând uzura in exces. Astfel, se elimina problemele de siguranta datorate “aruncarii” materialului in afara echipamentului.

Rata de uzura mai mica. Pe lânga rulmentii cu role, concasoarele MVP sunt echipate cu un cadru de baza solid, pentru o intretinere redusa. Sasiul turnat elimina punctele de sudura care pot cauza avariile premature.

Concasoarele cu con MVP beneficiaza de o deschidere maxima la alimentare si de o actiune de concasare viguroasa pentru o cantitate maxima de material concasat. Pentru a le permite producatorilor de agregate sa optimizeze performantele concasorului, sunt disponibile zece configuratii ale camerelor de concasare. Astfel, indiferent de tipul de roca ce va fi concasat, modelele cu con MVP ofera camere de concasare adaptate pentru majoritatea aplicatiilor.

Sistemul de ajustare de la distanta ofera un control precis al caracteristicilor produsului. Acesta ii permite operatorului sa regleze fin concasorul pentru a corespunde specificatiilor produsului cerut de client.

Sistemul hidraulic pentru reglaj necesita un volum mic de ulei, respectiv 76 de litri.

Etansarea este de tip labirint, rezultând o rezistenta indelungata si o etanseitate ridicata.

Cursa de deschidere este de 152 mm pe puntea metalica de eliberare (in caz de blocaj) pentru toate modelele.

In concluzie, Terex Cedarapids dispune de o tehnologie inovatoare, fiind singura companie din aceasta industrie care detine sistemul patentat ElJay. Prin acesta, echipamentele MVP livreaza mai mult produs finit la costuri de operare mult mai mici, cu un consum redus de energie, ceea ce pentru client inseamna generarea unui câstig substantial mai mare.

Articole similare

Caloriferele decorative sau Noua Arta a incalzirii

casamea.ro

Cea mai mare galerie de arta contemporana din bucuresti se deschide oficial joi, 22 septembrie 2011

comunicat de presa

Lemn si aluminiu, o combinatie inedita

casamea.ro

Lasă un comentariu