Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Duplex in Bucuresti: combinatii inspirate de culori si texturi

Sunt sigura ca exista persoane pentru care amenajarea propriei case reprezinta o provocare irezistibila. Insa atunci cand iti lipseste experienta necesara, iar timpul nu iti este cel mai bun aliat pentru a te ocupa de toata actiunea, procedezi asa cum e firesc: delegi un designer care sa realizeze acest demers.

Din aceasta categorie fac parte si proprietarii acestui duplex situat intr-un cartier rezidential din Capitala, o familie tanara de intelectuali. Colaborarea cu designerul Amalia Predescu a fost intermediata de niste prieteni, fosti clienti ai acesteia. Descoperind ca stilul de amenajare, modalitatea de lucru si conceptul cu privire la spatiul de locuit ale designerului erau pe gustul lor, cei doi soti nu au ezitat prea mult si au contactat-o. Faptul ca amandoi aveau aceleasi idei si destul de bine inchegate a facilitat desfasurarea lucrarilor. Iar atunci cand s-au simtit depasiti de situatie, au mers mai departe cu toata increderea in ideile si propunerile Amaliei.

Duplexul are o suprafata totala de 148 de metri patrati si regimul de inaltime P+1. Fiind foarte bine compartimentat, nu a suportat modificari de aceasta natura.

Cromatica a fost propusa de Amalia si a pornit de la feeling-ul ei de moment. In zona de zi, a urmarit sa mixeze elementele existente, adica o parte dintre corpurile de mobilier din living cu cele adaugate ulterior. Pentru zona de dining a ales culori deschise − alb/crem/turcoaz (cu exceptia politelor negre) −, cu scopul de a obtine un echilibru vizual, avand in vedere ca in living sunt prezente multe piese de mobilier in tonuri inchise. Tot in acest scop a propus covorul turcoaz, precum si asocierea pernutelor turcoaz cu cele alb-negru.

„Decizia beneficiarilor de a colabora cu mine a fost luata din dorinta lor de a avea o casa corect amenajata, dar si pentru a evita deplasarile si vizionarile prin magazinele de profil, mai ales ca in acea perioada asteptau un copil. Astfel, lucrurile au mers pe principiul punct ochit, punct lovit. Proprietarii au un stil de viata foarte activ si petrec aproape toata ziua la serviciu, motiv pentru care intalnirile cu ei au fost relativ putine, dar eficient organizate”, ne-a explicat designerul.

In momentul achizitionarii, duplexul era complet finisat − avea gresie, faianta, parchet, vopsea lavabila, ferestre, balustrada etc. Desi Amalia ne-a marturisit ca nu incurajeaza niciodata contractarea locuintelor intr-un astfel de stadiu (intrucat restrictioneaza posibilitatile de amenajare), totusi a fost multumita de finisajele alese de catre dezvoltator, deoarece indeplinesc in mare parte raportul calitate-estetica. De asemenea, unele dintre obiectele de mobilier (canapeaua, sezlongul, fotoliul si baza tv din living, canapeaua si mobilierul de depozitare din camera de oaspeti, patul, dulapul si comoda din dormitorul matrimonial) au fost aduse de la o fosta locuinta de-a lor. Cu alte cuvinte, designerul a trebuit sa integreze in noul decor toate aceste lucruri. Exceptie face bucataria, care a fost amenajata de la zero si in cazul careia deciziile cu privire la finisajul mobilierului, pozitionarea electrocasnicelor si ergonomie le-a luat impreuna cu cei doi tineri.

Sursele de inspiratie au fost finisajele si piesele de mobilier existente. Nu au fost insa neglijate nici aspecte precum functionalitatea pentru viitoarea mamica si bebelus si reperele oferite de proprietari. „Beneficiarii mi-au explicat ca isi doresc un spatiu cald, primitor si prietenos, personalizat prin culori de accent. M-a ajutat mult si faptul ca nu mi-au impus limite in ceea ce priveste ideile creative. Asta mi-a permis sa abordez culori indraznete, cum ar fi turcoazul, pe care l-am asociat cu alb si negru. Obiectivul a fost acela de a construi un ambient placut si cat mai confortabil pentru viitoarea mamica”, a completat Amalia.

Material realizat cu sprijinul designerului Amalia Predescu, Dekore Studio, tel.: 0744-681.216, e-mail: [email protected], www.dekoredesign.ro

 

 

 

Articole similare

Casa in apropierea lacului

Anca Ghiorghiu

Accente de culoare intr-un apartament guvernat de culori temperate

Elena Virlan

O casă obişnuită transformată într-un cămin unic

Simona Popa

Lasă un comentariu