Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Combinatii de culori neutre si pastelate pentru interioare relaxante

Undeva la mijloc intervin nuantele pastelate. Acestea reprezinta latura mai relaxanta a culorilor intense si arata minunat in combinatie cu tonurile neutre de bej sau gri. Toate acestea se „impletesc” si se „suprapun” pe o baza alba si pot fi insotite de accente de negru.

Ideea de baza este aceea ca nu exista contraindicatii. Este adevarat ca in bucatarie culorile deschise sunt mai greu de intretinut, insa intr-o bucatarie de mici dimensiuni ele sunt chiar recomandate deoarece creeaza senzatia de mai mult spatiu.

Poate cea mai potrivita incapere pentru alegerea unor nuante neutre este dormitorul. Fiind vorba de camera de odihna, culorile intense ar trebui evitate, de aceea optati si pentru „pete” de pastel, asta in cazul in care prea mult bej nu va este pe plac. Rozurile pale si bleul discret formeaza o combinatie romantica si feminina.

In living si dining, aveti mai multe optiuni, in sensul ca se pot introduce in decor si culori mai inchise precum maroul. Acesta este precum ciocolata pentru lapte si, impreuna cu bej, crem sau grej, arata delicios. Tonurile de bej difera si ele in functie de esenta lemnului daca ne referim la mobilier si finisaje, precum parchetul care poate avea si o tenta de roscat.

 

Articole similare

35 de idei originale pentru tablia patului

Elena Virlan

Locuinta moderna in tonuri de lila si bej

Laura Ilica

5 pacate in amenajarile de interior – partea a 2-a

Alexandra Petraru

Lasă un comentariu