Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum poti combina texturile si imprimeurile ca un profesionist

Ce „merge” impreuna cu ce este genul de intrebare pe care o adresam frecvent atunci cand suntem in plin proces de amenajare. Imbinarea culorilor, obiectelor si, mai ales, a texturilor ne da, in general, mari batai de cap. Dintre toate acestea, insa, texturile si imprimeurile sunt cel mai greu de stapanit. Vezi mai jos cateva trucuri pentru a combina texturile ca un adevarat profesionist.

Variaza scara imprimeurilor

Atunci cand vrei sa combini mai multe texturi, un efect negativ pe care il poti obtine este acela de a avea un spatiu prea incarcat din punct de vedere vizual. O maniera prin care poti evita aceasta posibilitate este sa utilizezi texturi si imprimeuri cu scari diferite. Daca te intrebi cum poate mai multa varietate sa te ajute sa ai un spatiu mai ordonat, iti spunem noi: prin alaturarea texturilor de dimensiuni foarte diferite, ochiul le va percepe pe rand, si nu simultan. In felul acesta, privitorul este incurajat sa „descopere” rand pe rand diverse detalii din spatiul respectiv.

Din toata combinatia, o singura textura este vedeta

Si acest truc tine tot de modalitatea in care ochiul nostru percepe spatiul. Daca intr-o alaturare de imprimeuri unul se distinge in mod evident, acela va fi primul observat, iar restul amenajarii se va subordona lui. Acest lucru inseamna, printre altele, ca restul texturilor vor fi un soi de „zgomot de fond”, contribuind la obtinerea efectului general, insa fara a fi, neaparat, usor de tinut minte.

O gama cromatica coerenta

De multe ori, primul aspect pe care trebuie sa-l ai in vedere atunci cand combini texturi si imprimeuri este sa aiba ceva in comun. Cel mai simplu este sa apelezi la culoare, iar o gama cromatica coerenta va face combinatia unui numar mare de texturi sa para un tot unitar. In cadrul acestui „adapost” oferit de elementul comun, poti incepe sa te joci cu modelele si dimensiunile.

Urmareste o tema

La fel ca in cazul unei game cromatice unitare, o tema prestabilita poate sa te ajute sa combini mai multe texturi intr-un mod fericit. Dungi, flori, un stil anume, elemente grafice – orice poate reprezenta o tema potrivita, trebuie doar sa te inscrii in liniile stabilite.

Permite existenta multor suprafete albe

Spatiul alb de dimensiuni generoase actioneaza ca un fundal pe care se pot descrie numeroasele texturi si imprimeuri pe care vrei sa le combini. Cu cat lasi mai mult spatiu alb, cu atat efectul de aglomerare dat de multele imprimeuri va fi diminuat. Ba mai mult, s-ar putea sa obtii un decor cu valente minimaliste.

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

Articole similare

Decoratii din natura

Laura Ilica

Cum si-a amenajat Christina Aguilera casa

Luana Ibacka

Gorenje si www.casamea.ro va premiaza!

RL online

Lasă un comentariu