Image default
Amenajare gradina Amenajari Exterioare

Colorate, frumoase si inmiresmate

Foarte populara atat ca floare taiata, dar si in gradina, laleaua se prezinta sub numeroase soiuri, sute de varietati, colorate diferit, cu forme deosebite. Aceasta se inmulteste printr-un bulb, plantat in perioada de toamna, care porneste in vegetatie primavara. Plantarea se face in functie de conditiile de mediu, asigurand pe cat posibil o perioada de 20-30 zile de la plantare, pana la venirea inghetului, in asa fel incat, bulbul sa se poata inradacina bine.
Narcisele se inmultesc prin bulbi care au repausul pe perioada de vara. In timpul depozitarii, bulbii emit cu usurinta radacini care trebuie protejate in procesul de plantare. Bulbii de narcise se planteza la adancimi cuprinse intre 10-15 cm, in functie de dimensiune. Ca amplasare in gradina, narcisele prefera locurile insorite si fara exces de apa.
Exista numeoase soiuri de zambile, dar pe piata s-a impus unul singur, Hyacinthus orientalis. Inmultirea zambilei se face prin intermediul unui bulb. In interiorul bulbului, mugurul floral se formeaza la temperaturi de peste 18°C si in conditiile in care bulbul este suficient de mare. In gradina, prefera locuri insorite. Zambila poate sta in pamant de la doi, la patru ani, si se poate scoate atunci cand s-au uscat aproape toate frunzele.

Articole similare

Cimisirul, un gard viu despartitor

Catalina Coca

Trucuri pentru un hol mai mare şi mai primitor

Lucia Lazar

8 bai colorate pentru copii

Catalina Coca

Lasă un comentariu