Image default
LifeStyle

Cocktail design La Dante`s

Noutatea o reprezinta viziunea artistica a Alinei Pentac-Boncea, a ceea ce inseamna un spatiu pus la dispozitia unor rafinati amatori de frumos. Inspirata decoratoare a momentului, experta in pictura murala si realizare de mobilier unicat, a primit provocarea amenajarii unei locatii trendy, cu bucuria cu care un actor primeste rolul intr-un film de Oscar…

Clasica intalnire dintre un proprietar si un designer s-a transformat intr-o prietenie dintre doua spirite tinere, indraznete, mari amatoare de nuante vii, puternice, curajoase in a armoniza stiluri diferite si dornice de a concluziona o dezbatere imaginara despre viata si arta. Au realizat un loc de intalnire altfel, simplu, dar surprinzator si amuzant, vesel, primitor si relaxant, care sa-i faca sa se simta cu adevarat bine pe toti cei care-i vor trece pragul.

De intregul concept s-a ocupat designerul Alina Bontac-Pencea. Viziunea sa artistica a inflorit dorintele proprietarilor de a pastra la temelia intregului un filon de traditie ce respecta atat arhitectura vilei, cat si farmecul particular al zonei. Baroc revitalizat, in care inspiratia creatorilor italieni se intalneste cu un inepuizabil talent romanesc, iata cum am putea caracteriza stilul dominant. Cele trei etaje servesc atat functiilor diurne, de mic dejun sau pranz, cat si pentru cina sau evenimente festive. Cel de-al treilea etaj, mansarda, este locul unde pot avea loc petreceri spumoase, datorita unei amenajari deosebite: mese si canapele joase, pufoase si incantatoare, felinare stilizate si suporturi pentru lumanari presarate aparent neglijent.

Deoarece proiectul de amenajare a implicat o serie intreaga de transformari cromatice, fiecare zona in parte a fost marcata prin nuante diferite, pastelate, de crem-auriu, galben pai si oliv, peste care s-a intervenit cu pictura murala si accente metalizate.

Trebuie spus ca intregul plan de amenajare a avut la baza o filozofie a mobilierului. Mai exact, intr-un spatiu deschis, in care zonele de trecere sunt marcate de arcade, subliniate aici prin marcajul metalizat, designera a folosit mai multe piese de mobiler de spatiu public, printre care a strecurat si elemente din zona privata, personalizand astfel fiecare camera in parte.

Simplitatea este baza de pornire, iar echilibrul culorilor este dat de formele pe care le iau.

Articole similare

Workshop Domus

RL online

Cea mai scumpa opera de arta romaneasca intra in expunere publica

comunicat de presa

Fecioara 1-7 decembrie

Dani Belea

Lasă un comentariu