Image default
LifeStyle Retete

Cocktail de legume cu ciuperci la cuptor cu sos alb

Ingrediente pentru sosul alb:
150 gr faina alba, marar tocat (uscat sau verde), vegeta, ulei;

Ingrediente pentru ciupercile la cuptor:
1 kg ciuperci, piper, sare

Preparare:
Cele trei componente ale retetei se prepara in urmatoarea ordine:

1. Sosul alb: faina se amesteca cu apa astfel incit sa aiba consistenta unei smantini ceva mai subtire. Se fierbe amestecul pana se ingroasa, dar nu prea tare. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se procedeaza ca la maioneza: se adauga ulei putin cate putin, amestecind continuu. Sosul trebuie sa aiba consistenta unei maioneze obisnuite. Daca se taie, se reface cu apa rece sau putina sare. La urma, se adauga mararul si vegeta, dupa gust. Se lasa la rece.

2. Ciupercile la cuptor: dupa ce se curata si se spala, ciupercile se asaza intr-o tava unsa cu ulei sau margarina vegetala. Se pot taia daca sint mari. Tava se lasa in cuptorul preincalzit cca. 20 min, la foc potrivit.

3. Cockteilul de legume: morcovii, telina si cartofii se fierb, apoi se taie ca pentru salata boef. Se amesteca cu mazarea si ardeii cruzi, taiati fisii. Se adauga amestecului foarte putin ulei, pentru o mai buna omogenizare, apoi se sareaza.

Acest cockteil se aranjeaza pe fiecare farfurie. Peste ciuperci se adauga cate 1-2 linguri de sos alb, linga care se servesc legumele. Este o mancare ce se poate servi la pranz sau seara. De asemenea, avand un aspect apetisant, se poate servi si musafirilor in perioada postului.

Reteta propusa de Nastasescu.

Articole similare

Floria prezinta aranjamente florale pentru nunti din colectia “Floria Poudre d’Amour”, la Expomariage

RL online

STIHL a lansat trei modele noi de spalatoare cu presiune

casamea.ro

Burj Al Arab, lux si opulenta in lumea araba

RL online

Lasă un comentariu