Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Clasic sau modern?

Stilul clasic se preteaza indeosebi locuintelor cu suprafete si inaltimi generoase, presupunand mobilier somptuos din lemn masiv, mai incarcat, candelabre, coloane, galerii, drapaje bogate, tesaturi pretioase precum matasea sau catifeaua.

Stilul modern poate fi creat atat in locuinte spatioase, apartamente sau vile, fie in spatii restranse de bloc. Liniile mobilierului sunt in general drepte, geometrice, fara ornamente.

Stilul de amenajare la interior trebuie sa aiba legatura cu stilul arhitectural al casei, atat din prisma esteticului in general cat si din prisma elementelor constructive specifice (compartimentari, suprafete, inaltimi).

In general, o amenajare in stil clasic este mult mai costisitoare, fiind un stil mai incarcat si creat cu materiale pretioase. Un mobilier din lemn masiv sculptat este mai scump fata de unul din PAL sau MDF utilizat intr-o amenajare moderna. Tapetul din matase sau vopseaua decorativa sunt materiale adesea utilizate in amenajarile clasice si implica bugete mai mari.

A combina modernul cu clasicul intr-o amenajare presupune multa atentie la detalii si in alegerea materialelor pentru a nu depasi bariera eclecticului si a ajunge la kitsch. Persoanele care iubesc clasicul, dar care simt nevoia unui camin practic in care tehnologia si materialele moderne sa le asigure un anumit confort, pot alege o combinatie intre cele doua stiluri. Amestecul acestora trebuie sa fie insa echilibrat, finisajele utilizate sa aiba legatura intre ele, locuinta sa fie unitara din punct de vedere coloristic, al formelor si texturilor.

Material realizat cu ajutorul designerului Simona Bonea, tel.: 0722-63.20.00

Articole similare

30 de modalitati de a decora cu gri si galben

Elena Virlan

Iti place sa bei ceai?

casamea.ro

O casa cu parfum de vacanta langa Timisoara

casamea.ro

Lasă un comentariu