Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Cladirea care absoarbe smogul de parca ar fi o padure

Cladirile sunt capabile sa faca mult mai multe decat sa ne acopere capul. Acestea pot colecta suficienta apa cat pentru o seceta de 100 de zile. Pot sa functioneze pe baza de alge. Iar acum unele pot sa scape de smog.

Unul dintre cele mai noi designuri vine din Milan unde se va tine o expozitie universala dedicata hranirii planetei prin diminuarea consumului de resurse. Pentru a gazdui cele 20 de milioane de vizitatori asteptati, arhitectii au creat special pentru expozitie o cladire care sa aiba legatura cu tema.

Pavilionul italian nu va hrani vizitatorii, dar hrăni aerul pe care acestia il respira. Cu 9000 de metri patrati de beton fotocatalitizator – un tip de material care descompune azotul si oxizii de azot atunci cand este expus la lumina soarelui – fatada cladirii va actiona ca un filtru gigantic de smog.

Conform Nemesi & Partners, firma de arhitectura resposabila pentru acest design, pavilionul italian a fost facut dupa imagina unei paduri pietrificate. "Palazzo Italia e inspirat de 'arhitectura naturala' in care structura ramificata a carcasei exterioare, multumita liniilor interconectate, genereaza alternante de lumina si umbra, spatii goale si pline, dand nastere unui scenariu care aminteste de operele Land Art." a explicat purtatoarea de cuvant a Nemesi & Partners, Federican Provaroni.

Continuand pe aceeasi tema a padurilor, cladirea va cuprinde si o bolta ambitioasa. Acoperisul consta dintr-o miniatura de ferma solara, un set de panouri solare care vor genera energie pentru interiorul cladirii pe tot parcursul zilei.

 

Articole similare

Camere supraveghere exterior cu inregistrare – Solutii de protectie si securitate avansate

comunicat de presa

Cehii prefera stilul scandinav de viață. Aduce pace și energie în casă

comunicat de presa

Casa care se contopeste cu cerul

Elena Virlan

Lasă un comentariu