Image default
LifeStyle Retete

Ciuperci in sos de unt si soia

Ingrediente:

–         8 fire ceapa verde;
–         10 linguri de unt nesarat;
–         3 linguri sos de soia;
–         Sare si piper negru, boabe;
–         1 kg ciuperci diferite soiuri taiate in sferturi;
–         3-4 linguri ulei de masline extravirgin.
–         2 foi de pergament/staniol

Mod de preparare:

Taiati un fir de ceapa verde foarte fin.

Intr-o tigaie puneti la topit untul si adaugati si cele 3 linguri se soia. Il veti mentine pe aragaz pana devine un lichid omogen.

Rezultatul il veti turna intr-un bol impreuna cu o lingura de ceapa verde. Amestecati bine si condimentati cu sare si piper dupa gust.

Intr-un bol separat puneti ciupercile taiate.

Ceapa ramasa tocati-o extrem de subtire pe diagonala. Din aceasta opriti aproximativ jumatate de ceasca pentru decor, iar restul adaugati-l peste ciuperci.

Adaugati uleiul de masline si asezonati cu sare si piper.

Intindeti cele doua foi de pergament pe blatul de lucru (dim. foaie: 45×30 cm), in mijlocul carora veti pune ciupercile impartite in mod egal.

Peste fiecare gramajoara turnati 3-4 linguri de sos de unt si soia.

Indoiti foaia si pliati-o bine pe laterale deschise astfel incat sa obtineti un fel de portofel.

Pachetele obtinute le veti introduce la cuptorul incins in prealabil la 425 grade.

Pofta buna!

Articole similare

Cina in stil indian: friptura de pui la gratar, in sos de coriandru

casamea.ro

Multistyler lanseaza provocarea verii: coafuri spectaculoase

casamea.ro

Cuptorul Electrolux CombiSteam Deluxe aduce savoarea mancarii de restaurant chiar la tine acasa

casamea.ro

Lasă un comentariu