Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Chiuvete pentru bucatarii rustice

De regula, amenajarea bucatariei in stil rustic nu ridica probleme la capitolul finisaje si mobilier. Batai de cap apar atunci cand trebuie alese accesoriile si micile detalii decorative. De exemplu, o chiuveta clasica din inox sau acril s-ar putea sa nu se integreze prea bine in decor. In schimb, chiuvetele din piatra sau din materiale naturale compozite reprezinta o alegere excelenta pentru a obtine o amenajare rustica a bucatariei.

Citeste si: 10 bucatarii rustice care te vor cuceri

Chiuvetele din piatra naturala (calcar, granit, marmura, ardezie, steatita) sunt cele mai indicate pentru a oferi bucatariei un aspect rustic. O chiuveta realizata din astfel de materiale va da unicitate bucatariei, si asta pentru ca fiecare model este unic. In plus, se remarca printr-o rezistenta termica foarte buna si durabilitate. Pretul ridicat le face insa inaccesibile pentru multi cumparatori. Pe langa pretul ridicat, mai chiuvetele din piatra mai au si alte dezavantaje. De exemplu, chiuveta din marmura sau calcar se pateaza usor.

Citeste si: Prospetime si culoare intr-o bucatarie rustica

O alta varianta sunt chiuvetele din materiale naturale compozite. De regula, acestea sunt realizate dintr-un amestec de cuart, rasini acrilice si pigmenti. Au o serie de calitati, cum ar fi: rezistenta mecanica, termica si la pete, varietate de forme si culori, usurinta in curatare. Pretul destul de mare poate constitui insa un obstacol in calea cumpararii unei chiuvete de acest tip.

Citeste si: Bucataria rustica – Intre trecut si prezent

Articole similare

Stil clasic intr-un conac frantuzesc

Georgiana Sfarlea

Tapet in bucatarie? Cum il alegi?

Elena Virlan

3 spatii mici, confortabile si atragatoare

Catalina Coca

Lasă un comentariu