Image default
Legislatie Solutii Constructive

Chitila, un cartier cu locuinte ieftine in nordul Capitalei

Vanzarile in Chitila sunt destul de mici comparativ cu celelalte cartiere din nordul Capitalei, spun agentii imobiliari.

„Chiar daca in ultimii ani o serie de retaileri au ales sa deschida magazine in Chitila, cartierul nu este perceput foarte bine de catre cei care isi cauta o locuinta. Acest cartier este inca deficitar la capitolul mijloace de transport in comun si vecinatati”, spune Bogdan Paicu, Manager Vanzari in cadrul agentiei imobiliare Private Broker.

Cele mai cautate locuinte sunt apartamentele noi situate in blocuri mici, de maximum cinci etaje, care au fost ridicate la granita cartierului Chitila cu Bucurestii Noi.

„Terenurile din zona Chitila sunt, in medie, cu 20-25% mai ieftine decat in zona Bucurestii Noi, catre Damaroaia, dezvoltatorii au inceput sa migreze catre Chitila. Preturile sunt orientate, in special, spre cumparatorii traditionali ai programului Prima Casa”, explica Robert Stanici, Certified Residential Specialist la agentia imobiliara Victoria Consult Real Estate.

In zona s-au construit cu precadere apartamente cu doua camere, care se vand in medie cu 57.500 euro, la o suprafata utila de aproximativ 55 mp. In cazul apartamentelor cu trei camere, suprafata medie este de circa 70 mp, iar pretul ajunge la 73.000 euro. Dezvoltatorii au evitat, in general, sa construiasca garsoniere, iar cele existente au o suprafata utila medie de 32 mp si un pret de 35.000 euro.

O oferta bogata gasim insa, pe segmentul case/vile. Aici preturile variaza foarte mult, in functie de zona, de suprafata terenului si a imobilului, finisaje sau anul constructiei. Potrivit agentilor imobiliari din zona, pretul porneste de la 50.000 euro pentru o casa cu trei camere (46 mp utili), 120 mp teren, situata intr-o zona marginasa si 430.000 euro pentru o vila cu sase camere (350 mp utili), 580 mp teren, construita intr-o zona buna din Chitila.

„Piata terenurilor este una activa, cele mai mici valori tranzactionate se inregistreaza in jur de 150 euro/mp, iar maximul solicitat in zona este de 450 euro/mp. Loturile de teren variaza ca suprafata, intre 250-300 mp si 400-500 mp”, spune reprezentantul Victoria Consult Real Estate.

Principalii cumparatori de terenuri sunt dezvoltatorii de dimensiuni mici care aleg sa construiasca blocuri de apartamente”, completeaza oficialul Private Broker.

Cititi articolul integral pe: www.imopedia.ro 

Articole similare

Metalurgiei, o zona in care traiesti cu placere

RL online

5 solutii moderne pentru cladirile cu acoperis terasa

VELUX

Tu pe ce pamant construiesti?

Dan Mazilu

Lasă un comentariu