Image default
Legislatie Solutii Constructive

Chirias in apartament nou sau in bloc vechi?

Preferintele chiriasilor s-au schimbat in ultimii ani, spun consultantii imobiliari. In urma recentelor experiente economice,romanii au devenit mai cumpatati, analizeaza cu atentie ofertele imobiliare, inclusiv atunci cand cauta sa isi inchirieze o locuinta.

„Cele mai importante criterii de alegere a unei locuinte de inchiriat sunt reprezentate de pret si zona. Fiind vorba de o perioada limitata petrecuta in apartamentul inchiriat, este mai putin important daca acesta se afla intr-un bloc nou sau vechi. Sigur ca, pana la urma, orice chirias cauta sa imbine cat mai bine aceste aspecte, iar apartamentul ideal ar fi cat mai modern, intr-o constructie recenta, intr-o zona cat mai buna, la un pret de inchiriere cat mai mic”, spune Razvan Muntean, director general IMOPEDIA.ro.

Apartamentele noi vin la pachet cu numeroase facilitati, dar si cu niste costuri in plus

Cand vine vorba de inchirierea unui apartament, pretul este principalul criteriu al romanului obisnuit. Clientii cu un buget limitat cauta, in primul rand, sa se incadreze strict in banii alocati, abia apoi se uita la zona in care este amplasata locuinta sau la cum arata aceasta. Și cum apartamentele din blocuri construite in ultimii ani se ofera spre inchiriere cu preturi simtitor mai mari decat cele din constructiile de peste 30 ani, ansamblurile rezidentiale nu sunt foarte cautate de chiriasii cu buget mic sau mediu.

„In general, apartamentele noi sunt inchiriate de catre cei care au venituri mari, de catre clientii care cauta ceva special – romani cu functii inalte, dar mai ales straini din top management. Locuintele din ansamblurile noi vin la pachet cu multe facilitati, dar si cu niste costuri in plus, de care clientii cu buget mediu se sperie”, spune Daniel Dobre, managing partner City Dreams Realty.

Avantajele inchirierii unui apartament intr-un bloc nou sunt, evident, legate de confort: interiorul apartamentului este modern, scara blocului este primitoare, lifturile stralucesc, instalatiile nu ridica probleme, reparatiile generale nu sunt necesare. Insa toate acestea au un pret, pe care putini chiriasi si-l permit, spun consultantii imobiliari.

Pret de inchiriere al apartamentelor din blocuri noi, listate pe IMOPEDIA.ro

• Garsoniere – de la 170 euro/luna (pentru o locuinta in zona Republica), ajungand la 600 euro/luna, (pentru o locuinta in zona Romana)

• Apartamente cu doua camere – de la 250 euro/luna (pentru o locuinta in Pipera) si pana la 1.800 euro/luna (pentru o locuinta in Dorobanti)

• Apartamente cu trei camere – de la 300 euro/luna (pentru o locuinta in Giurgiului) si pana la 3.600 euro/luna (pentru o locuinta pe soseaua Nordului)

Pe de alta parte, criza imobiliara a facut ca numeroase apartamente noi sa fie acum oferite spre inchiriere contra unui pret accesibil, insa cele mai multe fac parte din ansambluri rezidentiale situate spre periferia orasului. In general, acestea se adreseaza chiriasilor care lucreaza in zonele respective sau care detin masina.

Cititi articolul integral aici: www.imopedia.ro

 

Articole similare

Avantajele termoizolarii pe exterior

Constantin Stefan

Pavilionul Azerbaidjan Expo 2015 – o amprenta energetica mica in interiorul unei carcase de lemn

Madalina Constantin

Cumparaturi pe credit in cinci pasi supravegheati de banca

revista Planul Casei Mele

Lasă un comentariu