Image default
LifeStyle Retete

Chiftelute in sos marocan

Daca inca mai sunteti conectati la atmosfera de sarbatoare sau doriti sa le pregatiti o surpriza celor care isi sarbatoresc ziua onomastica, va propunem o reteta delicioasa: chiftelute in sos marocan.

Ingrediente:

1 kg carne de miel tocata
120 ml lapte
1 felie de paine
patrunjel, menta, oregano
2-3 catei de usturoi
 
Pentru sos:

30 ml de masline
3 catei de usturoi
2 cutii de rosii in bulion
1 lingura pasta de ardei
o leg.mica de busuioc
1 leg. patrunjel, fulgi de migdale, sare, piper

Citeste si: Chiftelute de peste

Mod de preparare:

Intr-un castron punem paine udata si faramitata impreuna cu carnea, verdeturile, sarea si usturoiul tocat. Amestecam si formam bilute. Pe un gratar incins frigem chiftelute, apoi le punem intr-un vas acoperit. Pentru sos incingem ulei si calim (nu ardem) usturoiul zdrobit. Adaugam rosiile tocate si pasta de ardei. Lasam sa scada. Punem chiftelele si mai lasam pe foc cateva zeci de minute. La final, potrivim de sare si piper.

Mod de servire:

Se servesc cu busuioc si patrunjel proaspat.

Material preluat de pe www.culinar.ro

Articole similare

Carrier Corp. isi lanseaza in Romania gama extinsa de produse si servicii

comunicat de presa

Pasiunea pentru muzica si culoare

Mariela Vanu

Clatite pufoase cu pepene galben

Elena Virlan

Lasă un comentariu