Image default
LifeStyle Retete

Chiftele de post cu legume

Chiftelele cu legume sunt delicioase si reprezinta o reteta numai buna de pus in practica in postul Pastelui.

Ingrediente:

2 sau 3 morcovi

2 cepe

2 bucati de praz

1 ceapa rosie

1 dovlecel si jumatate

1 ardei gras rosu

1 ardei gras verde

200 g de mazare din conserva sau congelata

1/2 punga cu granule de soia (sau 2 linguri de orez salbatic)

1 legatura de marar

1 legatura de patrunjel

sare, piper, boia iute, ulei, apa sau vin alb

Mod de preparare:

Orezul se spala si se pune la fiert. Mazarea se clateste cu apa rece si se lasa intr-o sita la scurs, daca este din conserva, iar daca este comgelata, se fierbe. Legumele se curata si se spala. Ceapa se taie marunt. Se pun in tigaie cu un pic de ulei si capac deasupra, la foc mic. Morcovul se rade pe partea cu ochiuri mari si se pune in tigaie peste ceapa. Ardeiul gras se taie cubulete, dovleceii se taie in cuburi moderate ca marime.Verdeata se taie marunt. Cand incep sa se inmoaie, se adauga ardeii si dovlecelul si se continua calirea lor, inabusit. Daca e nevoie, se picura si putina apa. Se poate adauga putin vin alb.

Cand legumele sunt calite, se adauga mazarea si orezul fiert. Se mai tine 2 – 3 minute, apoi se pune compozitia la racit. Intr-un castron incapator se pun legumele calite si racite, orezul, verdeata tocata, sarea, piperul, 30 ml de ulei vegetal si se amesteca bine compozitia pana la omogenizare.

Se ung 2 tavi de chec cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Se pune compozitia de drob in cuptorul preincalzit bine, la copt, la foc mediu. Se lasa la copt in jur de o ora. Sunt gata cand s-au rumenit deasupra si scobitoarea iese curata din drob. Se lasa sa se raceasca in forme, apoi se rastoarna pe o tava. Se taie cind sunt perfect reci, cu un cutit foarte bine ascutit.
Pofta buna!

Material preluat de pe www.culinar.ro

Articole similare

GEALAN: tips&tricks în montarea ferestrelor

comunicat de presa

Avantajele unui dormitor corect amenajat si curat

casamea.ro

Tarta cu visine

de la cititori

Lasă un comentariu