Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Certificatul energetic obligatoriu din acest an!

In certificatul energetic se realizeaza o descriere a locuintei, din punct de vedere tehnic, iar auditorul (o persoana angajata pentru a elibera un astfel de atestat) evalueaza care sunt pierderile de caldura ale acesteia, in functie de vechime, materialele din care este realizata si starea actuala. Auditorul energetic este obligat sa faca o inspectie pe teren, sa vada respectiva locuinta si sa culeaga aceste informatii.

Asa cum in cartea tehnica a unei masini sunt trecute toate caracteristicile tehnice, reviziile si toate reparatiile, asa in certificatul energetic apar toti parametri cladirii, care este starea instalatiilor si a peretilor, grosimea lor, din ce sunt facuti si cat de bine sunt izolati din punct de vedere termic.

Rezultatele acestei investigatii au ca rezultat trecerea cladirii intr-o clasa energetica, de la A la G, ce indica consumul de energie si performanta energetica -care descreste de la A la G (vezi imaginea alaturata).

Daca respectiva locuinta este incadrata in clasa A, atunci este excelent, fiind considerata a fi bine izolata termic si cu facturi mici la energie (incalzire si iluminat).

Clasa B este de asemenea buna, dar de  la C spre G deja clasele energetice sunt catalogate ca fiind inferioare.

Romanii au adoptat aceasta lege privind obligativitatea certificatului energetic pentru a se alinia la standardele europene.

De ce este aceasta masura una eco? Pentru ca in timp proprietarii de locuinte si cumparatorii vor constientiza cat de importanta este reducerea consumului de energie.

sursa: ecotrend.ro

Articole similare

Cladirile rezidentiale, ramase in santier

RL online

Foraje orizontale de subtraversare

revista de Unelte si Echipamente

Casele “in oglinda” solutii pentru familiile mari

Simona Popa

Lasă un comentariu