Image default
Legislatie Solutii Constructive

Cele mai scumpe case din lume, in Monaco

Pe locul doi se afla Londra, cu 20.505 dolari/mp, iar pe locul trei Hong Kong.

Parisul se afla abia pe locul patru, cu un pret mediu de „numai” 18.066 dolari/mp, pentru vilele de lux, potrivit unui studiu al Global Properties. Mentionam ca in Paris nu doar pe segmentul de lux proprietatile au preturi piperate, ci si toate locuintele centrale, indiferent de finisaje si amenajare.

Revenind la Monaco, orasul cu cele mai scumpe resedinte de lux, aici preturile locuintelor bine amplasate sunt intotdeauna de la un milion de uuro in sus. Un studio de 40 mp se vinde si cu 1,7 milioane de euro, iar un apartament central de lux, cu o dimensiune de 120 mp, costa in medie cu 53.226 dolari/mp.

Chiria lunara pentru acelasi apartament de trei camere este in medie de 9.212 euro, ceea ce inseamna ca recuperarea investitiei se face abia in 58 luni, la un randament de doar 1,73%. Si totusi investitorii se inghesuie sa cumpere resedinte de lux aici, pentru ca orasul este ca un magnet pentru oamenii bogati, care gasesc aici atat o destinatie fancy, cat si un paradis fiscal, bun pentru afaceri.

In acest clasament, intre primele zece locuri, se afla si Singapore (locul cinci, cu 16.727 dolari/mp), Moscova (13.910 dolari/mp), Tokyo (13.855 dolari/mp),New York (13.428 dolari/mp), orase la care ne asteptam, dar si Mumbai, din India, cu un pret mediu de 12.913 dolari/mp si Geneva, cu 11.974 dolari/mp. Marile metropole Berlin sau Viena nu au intrat in top, nici in primele 20 locuri, iar Roma se afla pe locul 11. 

Cititi in revista PLANUL CASEI MELE, numarul de noiembrie, un articol despre cat costa si cum se poate cumpara o casa in Paris, iar in luna decembrie aflati ce pret mai au pensiunile si casele dee vacanta din Austria, Maldive si Dubai.

 Sursa: romanialibera/imobiliare

Articole similare

Placile ceramice glazurate

Ema Brumareanu

Bobcat lanseaza noile modele din Seria 500

comunicat de presa

Cat de important este studiul geotehnic ?

Costel Popa

Lasă un comentariu