Image default
Amenajare living Practic

Cele mai frumoase livinguri în stil scandinav

Stilul nordic sau scandinav poate fi aplicat în spaţii foarte diferite, însă designerii de interior îl recomandă în mod special în apartamentele mici de bloc.

Şi asta deoarece stilul nordic face apel la acurateţe şi simplitate, oferind încăperilor un aspect aerisit. Într-un interior scandinav sunt prezente elemente naturale şi care asigură funcţionalitate spaţiilor. Cu alte cuvinte, sunt eliminate excesele de orice fel, amenajarea reducându-se la elementele strict necesare.

De regulă, ferestrele sunt accesorizate cu perdele şi draperii vaporoase, care permit luminii să inunde interiorul. Mobilierul se reduce la corpuri minimaliste, cu design curat şi simplu.

Schema de culori este destul de restrânsă şi se compune din contrastul alb-negru, nuanţe neutre, completate uneori cu accente îndrăzneţe (galben, roşu, albastru etc.). Această “zgârcenie” de culori este compensată prin elemente decorative alese cu grijă, cum ar fi obiecte de design sau decoraţiuni de perete creative.

Aceste reguli sunt aplicate în orice tip de încăpere, inclusiv în livinguri. Camerele de zi amenajate în stil scandinav sunt foarte bine organizate şi confortabile şi pot servi ca sursă de inspiraţie pentru persoanele care locuiesc în spaţii mici.

Iată câteva exemple:

Pentru mai multe imagini cu livinguri în stil scandinav accesează galeria foto.

Sursa foto: www.home-designing.com

Articole similare

Trucuri pentru imbunatatirea functionalitatii unei incaperi

Constantin Stefan

15 bai colorate

Catalina Coca

Solutii inteligente de mascare si finisare

Oana Voicu

Lasă un comentariu