Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Cele mai bizare 5 case din lume

Acum ca proprietarii incep sa caute case mai speciale, mai sustenabile, de genul DIY, casele unice sunt inevitabile. Iata care sunt cele mai inovatoare, bizare si unice case din lume, si ce le face pe acestea atat de speciale.

Leaf House din Angra dos Reis, Brazilia

Acoperisul este o opera de arta arhitecurala si arata ca o floare gigantica cu sase petale, fiecare dintre ele acoperind o sectiune diferita a casei. O piscina curbata strabate casa si se varsa intr-un mic lac in spatele casei unde traiesc pesti si vegetatie.

De ce este unica: Arhitectii firmei Mareines + Patalano au proiectat inteirorul acestei case astfel incat sa nu aiba holuri, oferind un spatiu amplu pentru ca briza marii sa treaca prin ea. "Ideea holurilor a venit din productia de case care a dominat mediul si piata atat de mult timp incat oamenii le vad ca fiind standard. Acest lucru este trist deoarece spatiile cu adevarat minunate se fac in acelasi fel in care fost facuta si aceasta casa", a spus Peter Koliopoulos, un arhitect cu 26 de ani de experienta si fondatorul Circle West Architects din Arizona.

Casa rotitoare din Everingham Taree, Australia

Aceasta casa octogonala se poate roti 360 de grade doar prin apasarea catorva butoane.

De ce e unica: O unitate de rotatie alcatuita din 32 de roti si propulsata de doua motoare electrice de 500 watti sunt utilizate pentru a invarti casa la cerere, un proces care poate dura intre 30 de minute si 2 ore. Incalzirea geotermala pastraza casa la 22 de grade, iar cablurile electrice si sanitare sunt centralizate astfel incat sa nu interfereze cu capacitatea casei de a se muta. Intregul cost al proiectului a fost echivalent cu costul unei case non-rotative de dimensiuni comparabile.

Casa misterioasa Winchester din San Jose, California

Lucrarile la aceasta casa au inceput in 1884 si au durat pana in 1922, cand proprietara si designerita Sarah Winchester a murit.

De ce este unica: Sarah Winchester nu a fost niciodata un fan al planurilor si a preferat sa faca strategia de design din mers, facand schemele camerelor si ciudatenii arhitecturale de fiecare data cand se simtea inspirata. Casa are 40 de dormitoare, trei lifturi, 47 de seminee, 17 cosuri, 467 de usi si o scara care se termina in tavan.

Casa glisanta din Suffolk, England

Aceasta casa traditionala a fost creata de arhitectii dRRM si ascunde o surpriza mecanica.

De ce este unica: Carcasa exterioara a acestei case de 20 de tone poate fi retractata in sase minute, scotand la iveala o alta carcasa interioara facuta aproape in totalitate din sticla. Energia acestei case vine din patru baterii de 12 volti care fac sa functioneze un motor care invarte niste roti mici si niste sine.

Castelul baloanelor din Theoule, France

Designerul Antti Lovag, demult razvratit impotriva structurilor traditionale, a creat Bubble Castle care este un exemplu perfect al abordarii sale radicale de a regandi mediul. Aceasta structura rotunda se afla pe coasta de sud a Frantei.

De ce este unica: Nu are niciun fel de unghiuri ascutite sau linii drepte in designul ei neobisnuit. Lovaf a unificat casa cu mediul natural din jur prin introducerea de elemente de exterior in interior, printre care palmieri si o cascada. Casa a fost numita monument istoric de catre ministrul de cultura al Frantei in ciuda faptului ca nu are nici macar 50 de ani vechime.

 

Articole similare

Te invitam la festivalul George Enescu!

RL online

Vacanta de vara – iunie 2010

RL online

Casa Mea noiembrie 2004

RL online

Lasă un comentariu