Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Cea mai mica locuinta din lume

Pare greu de crezut ca aceasta casa reuneste intr-o suprafata atat de restransa toate functiunile, insa a reusit multumita planului laborios pe care proprietarul si l-a facut si a reusit sa-l duca la bun sfarsit.

Impresionat de natura si de frumusetile ei, graphic designerul si-a dorit o locuinta care sa-i aminteasca constant de ceea ce exteriorul poate sa-i ofere, care sa-l determine sa-si petreaca cat mai mult timp in natura.

Plecand de la aceasta idee a decis sa-si construiasca locuinta pe un platou muntos. Mai mult, a facut-o cat se poate de mica astfel incat sa nu concureze cu peisajul surprinzator si in acelasi timp sa raspunda unui minim de necesitati.

Cu toate ca suprafata este extrem de mica tot a reprezentat o provocare avand in vedere ca nu stia absolut nimic despre cum se face o casa.

Dupa lungi ore petrecute pe forumurile de specialitate a reusit sa-si faca o idee despre ceea ce implica tot procesul si s-a apucat de treaba. O alta piedica in calea reusitei sale a constat in realizarea instalatiei electrice, pe care in cele din urma a dus-o la bun sfarsit.

Imobilul este realizat in intregime din lemn si pentru a capata un aer cat mai natural i-au fost montate ferestre pe toate fatadele.

Interiorul este de-a dreptul surprinzator pentru ca a fost gandit in asa fel incat sa indeplineasca un rol multifunctional.

Partea de jos, un open space reuneste bucataria, livingul si o micuta biblioteca.

O parte din zona superioara a fost transformata in dormitor, dormitor care nu include decat un pat, iar accesul in aceasta „camera” se face prin intermediul unei scari mobile, de asemenea, din lemn.

Paralel cu zona de lucru din bucatarie a fost amenajata si o mica baie.

Intreaga suprafata a locuintei insumeaza 11 mp.

Articole similare

O camera intr-o cutie de 80 x 120 cm

Alexandra Petraru

Garaj convertit intr-o casa confortabila

Elena Virlan

Cum poti crea un dormitor intr-un apartament de o camera

Elena Virlan

Lasă un comentariu