Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Cea mai mare constructie de bambus din lume

Artistii Mike si Doug Starn au construit cea mai mare structura din bambus din peste 10.000 de stalpi de bambus si 80.000 de metri de franghie de catarat. Pe parcursul a sapte saptamani, 25 de cataratori au construit aceasta instalatie de 17 metri inaltime fara a folosi niciun fel de schita arhitecturala. 5000 Arms to Hold You a fost construita la Muzeul Isral in Ierusalim, iar vizitatorii sunt asteptati sa navigheze si sa exploreze structura complicata de bambus.

Acesti stalpi de bambus care au fost utilizati in constructie sunt usori, flexibili si foarte usor de inlocuit, iar cea mai noua instalatie a fratilor Starn creeaza un echilibru delicat intre ordine si haos. 5000 Arms to Hold You incearca sa deschida un dialog despre adaposturile facute de oameni si cele facute de animale, in timp ce ne reaminteste constant de realitatea schimbatoare a naturii.

Cei doi artisti au supervizat 25 de cataratori profesionisti in timp ce acestia au trecut continuu de la lucrul in echipa la cel individual. Tema participarii la munca in echipa si a interdependentei este o tema recurenta in lucrarile fratilor Starn, lucru care devine foarte interesant faca iei in considerare faptul ca cei doi sunt gemeni identici. Vizitatorii sunt bineveniti si pot sa intre si sa se catere pe structura in timp ce aceasta se schimba pe tot parcursul instalatiei.

Articole similare

Combinatie inedita de stiluri intr-o casa din Timisoara

casamea.ro

Ziarul de Business

RL online

CASA SANATOASA – octombrie 2010

RL online

Lasă un comentariu