Image default
Home

Ce trebuie sa stim despre pardoseli

O amenajare reusita presupune ca fiecare element sau obiect care o compune sa fie in armonie cu celelalte. Fara indoiala, pardoselile nu fac exceptie de la aceasta regula. Tipul de pardoseala contribuie semnificativ la obtinerea unui ambient confortabil si totodata atractiv din punct de vedere estetic.

Pardoselile sunt “responsabile” de imaginea de ansamblu a amenajarii, precum si de confortul nostru in timp. Asadar, o etapa deosebit de importanta in procesul de finisare o reprezinta stabilirea tipului de pardoseala, care trebuie sa aiba in vedere in primul rand specificul spatiului de locuit (umed, cu trafic intens etc.). Cu cat pardoseala are mai multe calitati, cu atat se poate spune ca aceasta este mai eficienta. Calitatea estetica este completata de alte caracteristici, cel putin la fel de importante, cum ar fi: rezistenta la uzura, capacitate de izolare fonica si termica, durabilitate in timp, intretinere usoara, impermeabilitate la apa si vapori de apa, elasticitate etc.

Fonoizolatia. Are ca scop reducerea nivelului de zgomot din incaperi. Este necesara realizarea izolarii impotriva zgomotelor ce patrund in interiorul incaperii din afara acesteia, precum si reducerea zgomotului produs de diferite instalatii ce functioneaza in interior. Parchetul se considera a fi un bun izolator fonic.

Termoizolatia. Parchetul din lemn masiv ofera o izolare termica foarte buna, in primul rand datorita grosimii sale mai mari decat in cazul celorlalte variante.

Alegerea tipului de pardoseala este strans legata de specificul spatiului de locuit, de stilul de amenajare, de atmosfera dorita, dar si de alti factori cum ar fi bugetul. Se poate opta pentru pardoseli din lemn (dusumele si diverse tipuri de parchet), din piatra naturala sau artificiala, din materiale bituminoase, PVC etc.; fiecare dintre acestea avand avantajele si dezavantajele lor.

 

Articole similare

Panourile din lemn ca finisaj pentru pereti

Elena Virlan

Colivii simpatice pentru păsări inspirate de construcțiile unor arhitecți celebri

Alina Boicu

Sugestii de decoratiuni pentru locuintele cu suprafete mici

Catalina Coca

Lasă un comentariu