Image default
LifeStyle

Ce trebuie sa stim despre hamsteri. Partea III

Hamsterii sunt animale rezistente, insa, din cauza dimensiunilor mici, orice afectiune netratata corespunzator evolueaza rapid. Prin urmare, orice modificare in comportamentul hamsterului este un indiciu si un indemn sa consulti medicul veterinar.

Hamsterii sunt sensibili la multe antibiotice uzuale. Bolile de piele sunt produse indeosebi de parazitii externi. Caderile de par sezoniere sunt normale, dar trebuie sa te alarmezi daca hamsterul se scarpina in exces, daca exista zone unde parul a cazut excesiv, daca pielea este inrosita, umflata sau prezinta alte leziuni.

Abcese

Hamsterii sunt predispusi la acumulari de puroi sub piele in locurile unde au existat leziuni anterioare datorita zgarieturilor sau muscaturilor.

Afectiuni virale

Pneumonia virala: este foarte contagioasa si se transmite pe calea aerului. Hamsterii afectati respira greu, respiratia fiind insotita de o suieratura mai mult sau mai putin evidenta. Orice afectiune respiratorie este foarte periculoasa pentru hamsteri si trebuie sa cereti de urgenta ajutorul unui medic veterinar. Simptome: stranut des, respiratie grea suieratoare, apatie, lipsa poftei de mancare.

Afectiuni gastrointestinale

Diareea: poate sa apara ca urmare a schimbarii bruste a hranei, a unui tratament cu antibiotice, dar poate fi si simptomul unei afectiuni mult mai periculoase, numita boala cozii umede. In acest caz trebuie cerut ajutorul medicului veterinar intrucat hamsterii se deshidrateaza usor si pot muri.

Articole similare

Un copil sănătos se crește din primele 1000 de zile

comunicat de presa

Gateste mai mult si mai usor cu Tefal Sensorielle

comunicat de presa

Ajută copiii din centre de plasament să ajungă MARI! Dăruiești timp, primești bucurie!

comunicat de presa

Lasă un comentariu