Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Ce trebuie să stii despre hidroizolarea fundatiei

Zonele cel mai mult afectate de actiunea apei sunt fundatia si subsolul. Printr-o impermeabilizare corecta locuinta dispune de protectia ideala impotriva fisurilor provocate de infiltratiile nedorite sau de diferentele termice, asigurand astfel trainicia constructiei.

Hidroizolatia fundatiei trebuie insa realizată cu foarte mare atentie deoarece, odata gresita, este foarte greu de reparat si aduce cu sine costuri ridicate. Tocmai din acest motiv, specialistii Sika iti recomanda să alegi produse performante, special create pentru nevoile tale. Un astfel de exemplu este masa de spaclu flexibila din bitum-cauciuc, Sika Igolflex-N, ce se foloseste pentru structurile de beton aflate sub nivelul solului.

Sika Igolflex-N se aplica in două straturi, fie prin pulverizare cu ajutorul unui aparat special, fie manual cu o gletieră. Nu uita, insa, ca este indicat sa apelezi la o echipa de mesteri specializati care sa stie exact cum si in ce cantitate se aplica produsul.

Specialistii Sika iti amintesc ca trebuie să fii atent la anumite detalii pentru a te asigura ca lucrarea se executa asa cum trebuie. Astfel, cel mai important lucru este ca stratul suport sa fie neted, fara praf, particule desprinse, grasimi sau uleiuri. Defectele de pe suprafata betonului, precum golurile sau umflaturile, trebuie reparate inainte de aplicarea mesei de spaclu.

Solutia Sika este ideala pentru hidroizolarea fundatiilor si datorita rezistentei ridicate la solurile acide si la apa sarata. In plus, Sika Igolflex-N poate fi aplicat atat pe suprafete uscate, cat si umede si este idicat pentru lipirea placilor de polistiren expandat sau extrudat.

Mai multe detalii despre Sika Igolflex-N, dar si despre alte produse Sika, poti găsi pe www.sika.ro, cat si in retelele DIY partenere: Ambient, Artsani, Bricostore / Brico Depot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin si Mr. Bricolage.

 

Articole similare

Centralele de incalzire pe biomasa

Dan Mazilu

Lucrari care nu necesita autorizatia de construire

revista Planul Casei Mele

Pozitionarea corecta a ferestrelor de mansarda in functie de punctele cardinale

VELUX

Lasă un comentariu