Image default
LifeStyle

Ce trebuie sa stii atunci cand iti alegi salteaua

De primul factor depinde pozitia corecta a spatelui si in special a coloanei vertebrale. O saltea buna nu trebuie sa fie nici prea ferma nici prea moale, ci suficient de ferma si adaptabila incepand chiar de la structura elastica.

Pentru completarea fermitatii adaptabile a saltelei, matlaseul trebuie sa asigure o primire placuta de maniera in care la contactul tau cu salteaua sa nu existe presiuni excesive care ar putea cauza incomoditate, rasuciri multiple nocturne impedicand o odihna profunda.

In ceea ce priveste igiena toate materialele care sunt folosite pentru fabricarea saltelei trebuie sa permita eliminarea transpiratiei. Ventilarea corecta a echipamentului de somn faciliteaza mentinerea saltelei in conditii optime de igiena o perioada indelungata  de timp.

Pentru a face cea mai buna alegere

Cu totii avem nevoie de un somn odihnitor. Este vital sa dormim si sa ne odihnim bine pentru ca somnul sa isi poata indeplini functia sa de regenerare. Specialistii in somn recomanda sa nu alegi prima saltea pe care o gasesti. Atunci cand cumperi o noua saltea trebuie sa ai in vedere ca de calitatea acesteia depinde modul in care te odihnesti si in consecinta sanatatea ta in anii care urmeaza. De aceea este important sa alegi un specialist in produse destinate somnului care iti ofera consilierea in alegerea celei mai potrivite saltele dar si garantie.

Ce trebuie sa ai in vedere aunci cand iti alegi salteaua: nevoile tale specifice, daca dormi singur sau cu partener, diferenta de inaltime si greutate dintre tine si partener, daca esti o  persoana calduroasa sau dimpotriva una friguroasa, daca suferi de diverse alergii.  

Salterra recomanda ca lungimea saltelei sa aiba cu 15-20cm mai mult decat inaltimea ta. Latimea saltelei trebuie sa fie de minim 90cm pentru o persoana si minim 160cm pentru 2 persoane.

In ceea ce priveste greutatea pentru persoane cu greutate de pana la 90kg orice tehnologie de saltea este buna si acceptabila. Pentru persoanele care depasesc aceasta greutate recomandarea noastra este sa foloseastac o saltea care ofera o foarte buna sustinere pentru spate si o foarte bun matalseu asa cum ofera Saltelele Pikolin: Conde si Gran Dux. care includ tehnologia NormActive.  

Tehnologii de fabricare

ARC continuu. Este cea mai rezistenta structura elastica. Designul si confortul saltelelor cu arc continuu a evoluat foarte mult in timp. Fermitatea sa a fost indulcita de combinatia cu materiale de confort. Un exemplu in acest sens este tehnologia NormActive de la Pikolin care combina inteligent blocul de arcuri continue cu spuma din poliuretan. Pentru matlasare Pikolin combina inteligent spuma profilata, spuma suava sau cu memorie de forma cu microfibra sau vascoza totul pentru o senzatie de confort unica.

Spuma

Intre diferitele tipuri de spuma folosite pentru realizarea structurii elactice a saltelelor cea mai deosebita este spuma HR(high resilience) – un nucleu de polieter de mare densitate care se combina cu materiale de mare adaptabilitate pentru mai mult confort. Materialul vascoelastic este un material celular care reactioneaza la temperatura respectiv atunci cand este frig este ferm iar in contact cu caldura corpului  devine adaptabil.

Conforcel® – Acesta este un material celular HR (de mare reziliență), cu structura celulara, care este diferit de orice alt produs convențional. Această structură permite menținerea pe termen indelungat a caracteristicilor acestui material: suport, confort si durabilitate.

Vascofoam® un material care răspunde la presiune și căldură, care se adapteaza perfect la forma corpului tau  pentru multe ore de odihna profunda.

 

Latexul este o spuma sintetica sau naturala care ofera o foarte buna sustinere corpului

BENEFICII LATEX:
• Latexul este un material inovator cu celulatie deschisa care permite eliminarea totala a umiditatii care apare in timpul somnului;
• Reduce punctele de presiune datorita moliciuni si elasticitatii deosebite a acestui material;
• Isi pastreaza rezistenta intacta pe toata durata de utilizare a saltelei;
• Latexul ofera saltelei o foarte buna ventilatie;
• Nivel maxim de confort asigurat de elasticitatea si rezistenta la uzura a latexului.

Ca sa te bucuri de un somn odihnitor

Elementele importante de care avem nevoie pentru un somn sanatos, perna si salteaua si somiera trebuie sa fie cat mai adaptate la morfologia fiecaruia.

Exista mitul conform caruia cu cat este mai ferma salteaua cu atat este mai buna, insa toate studiile recente au demonstrat ca o saltea cu fermitate medie este mult mai potrivita pentru spate si implicit pentru sanatate.

Articole similare

Poftiti la masa greceasca

Ion Diamandi

(P) Narcisa Suciu revine în ţară pentru concertul Alexandrei Uşurelu de la TNB

casamea.ro

Delikat, gust mai bogat si mai putin sarat

comunicat de presa

Lasă un comentariu