Image default
Home

Ce tip de pardoseala alegi in bucatarie. Partea IV

Gresia, piatra si parchetul triplustratificat se numara printre cele mai utilizate finisaje in bucatarii. Daca pretul, calitatea sau aspectul lor nu satisfac cerintele tale sau nu se incadreaza in buget, iti oferim alte 2 solutii viabile.

Piatra artificiala

Pardoselile din piatra sunt la moda de multi ani si nu isi pierd frumusetea. Daca ti se par mai putin accesibile din punct de vedere financiar, te poti orienta catre acoperiri din piatra artificiala. Acestea pot fi realizate din beton de ciment turnat monolit, mozaic turnat, placi de beton mozaicate si caramida. Deoarece au multe rosturi, creste probabilitatea patrunderii apei prin ele, ceea ce poate duce la o umezire persistenta a suportului.

Linoleum

Desi pare o solutie depasita, linoleumul are inca multi adepti. De exemplu, in Franta, nu putini sunt cei care sustin ca linoleumul reprezinta o solutie eficienta si, mai ales, igienica. Spre deosebire de gresie, a carei suprafata prezinta mici cute si pori, murdaria si bacteriile de pe linoleum pot fi lesne indepartate. Exista modele reusite de linoleum (in special cele tip poivre), iar unele dintre ele imita destul de bine toate celelalte solutii de finisaj (cum ar fi parchetul). Toate aceste avantaje fac din linoleum o alternativa demna de luat in considerare. Poate cel mai important aspect este cel al pretului mic, care iti ofera posibilitatea schimbarii dese a pardoselii, atunci cand te plictisesti de amenajarea respectiva. Nu trebuie uitat ca intretinerea este, de asemenea, foarte usoara, ca si montatul, care nu implica santier.  

Articole similare

Cum sa expui arta intr-un mod creativ?

Catalina Coca

Cum sa integrezi ardezia flexibila in amenajarea casei

casamea.ro

Mochete din sticle reciclate

Elena Virlan

Lasă un comentariu