Image default
Home

Ce tip de parchet alegi pentru bucatarie

Parchetul: ideal pentru bucatarii clasice sau rustice

O pardoseala din lemn emana „caldura” si creeaza un decor intim. In cazul in care bucataria si livingul sunt de tip open space, iar livingul are pardoseala din parchet, iti recomandam sa optezi pentru acelasi tip de finisaj si in bucatarie, pentru a obtine un look unitar.

O alternativa la parchetul clasic este cel laminat, usor de montat si accesibil ca pret. Trebuie sa stii insa ca parchetul aflat permanent in contact cu umezeala poate dezvolta dedesubt mucegai.

De aceea, unele tipuri sunt mai recomandate decat altele. De exemplu, exista un parchet pietrificat, creat special pentru bucatarii si bai. Acesta aduce ca noutate compactarea compozitiei pe straturi si o garnitura ce permite etansarea placilor dupa montaj.

Un alt tip de parchet potrivit pentru bucatarie este cel stratificat, deoarece este foarte bine uscat, iar dispunerea straturilor compactate nu permite umezelii sa lucreze in timp. Stratul de uzura poate fi slefuit si lacuit ulterior. Se stie ca lemnul de bambus rezista foarte bine la conditii de umiditate crescuta, datorita densitatii si elasticitatii lui. Deci si parchetul triplustratificat din bambus este recomandat in bucatarie.

Articole similare

E timpul sa schimbi caloriferul

ing. horticol Alex Ivascu

Cate tipuri de cazi de baie cunosti?

Elena Virlan

Avantajele geamurilor termoizolante cu sticla Low-E

Elena Virlan

Lasă un comentariu