Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Ce tip de casa este mai eficienta termic

Casele eficiente presupun costuri mai mici atat pentru construire, cat si pentru intretinerea lor ulterioara, care se traduce prin facturi mici la utilitati.

Case eficiente energetic sunt casele in care climatul interior este independent de conditiile climaterice si cele in care schimbul de temperatura cu exteriorul este cat mai aproape de valoarea nula.

Casele din lemn, mai ales cele din busteni, sunt cunoscute ca fiind printre cele mai eficiente constructii din punct de vedere energetic. Lemnul masiv are capacitatea de a absorbi caldura, de a o conserva si de a o elibera in momentul in care temperatura scade la interior. Acest lucru ajuta la reglarea temperaturii din casa ta, fara a permite schimbul termic necontrolat cu exteriorul.

Citeste si: Avantajele si dezavantajele unei constructii din lemn

Casele din caramida au o eficienta termica ridicata. Aceste constructii pot fi imbunatatite din punct de vedere termic prin intermediul unor sisteme constructive ingenioase printre care se numara crearea unei perne de aer pe verticala intre doua straturi de zidarie, fapt care impiedica transferul de energie dintre interior si exterior. In plus, casele din caramida pot beneficia de asemenea de un sistem de termoizolatie clasic.

Citeste si: Casa din lemn vs. casa din caramida

Casele din BCA au, in mod normal, o eficienta termica mai scazuta, dar producatorii din segmentul rezidential au lansat produse care reprezinta o adevarata alternativa la caramida clasica. Noile placi BCA au conductivitate termica buna, greutate specifica mica, rezistența la foc si un grad ridicat de permisivitate la vapori. Pentru o eficienta termica crescuta constructiile din BCA pot fi izolate cu placi din polistiren expandat sau cu vata minerala, dupa tehnologii care se imbunatatesc continuu de la un an la altul.

Citeste si: Durabilitate si confort cu zidarie din BCA

 

Articole similare

Cateva cuvinte despre corecta alegere a unui aparat de sudura

casamea.ro

Materiale naturale pentru constructii

Anca Ghiorghiu

Mansarda transformata intr-un apartament spatios

casamea.ro

Lasă un comentariu