Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Ce stiti despre sistemele de supraveghere?

Pentru a indeplini acest rol pasiv, camerele trebuie puse inr-un loc vizibil, dar inaccesibil. De asemenea, ele trebuie sa aiba dimensiuni mari, pentru a fi usor vizibile.

Analogic si digital

Sistemele de supraveghere video pot fi de tip analogic sau digital. Modelul analogic este deja depasit moral. Viitorul este reprezentat de sistemele digitale, in care este inclusa tehnologie de ultima ora. Ele lucreaza legate cu o unitate centrala inteligenta, de tip computer, astfel incat imaginea se salveaza pe un hard disk. Parametrii filmarii si, implicit, ai inregistrarii sunt controlabili (cat se filmeaza, la ce stimuli se declanseaza camera etc.), dar si arhivarea respectivelor secvente. In sistem digital, imaginea (mai ales la sistemele performante) este net superioara celei analogice, iar costurile tind permanent sa scada.

Sisteme cu sau fara fir

Modul de comunicare intre unitatea de supraveghere/filmare si cea de control/inregistrare determina urmatoarea impartire a sistemelor de supraveghere: sisteme cu fir si sisteme wirelles. Fireste, tendinta este de a se renunta la sistemele cu fir, in favoarea celor cu comunicare radio. De ce? Deoarece nu mai implica deranjantele cabluri (care costa si, in plus, in majoritatea cazurilor sunt greu de mascat), deci sunt mult mai simplu de montat si altereaza mai putin estetica respectivului spatiu. Ele pot fi montate oricand, existenta lor precum si pozitionarea fiind decizii care se pot lua in orice moment, fie ca-i vorba de o cladire noua, fie ca-i in discutie o cladire veche.

Alimentarea electrica

Camerele de supraveghere se pot alimenta fie prin legarea la priza, fie cu ajutorul bateriilor, in cazul celor wirelles.

Sisteme interne si externe

Un alt mod de a imparti sistemele de supraveghere este in interne si externe. Primele sunt destinate monitorizarii unui spatiu protejat (incaperi de locuit, depozite, holuri de intrare in casa etc.), iar celelalte au ca scop supravegherea unui spatiu exterior. Desi ca principiu de functionare sunt, in mare, identice, in privinta durabilitatii si a fiabilitatii lucrurile stau cu totul altfel. Sistemele externe sunt concepute si realizate in asa fel incat sa functioneze cu eficienta maxima chiar si in cele mai nefavorabile conditii de mediu, pastrand toti parametrii tehnici ai filmarii si inregistrarii la cel mai bun nivel calitativ. De exemplu, ele sunt prevazute cu o incinta termostata, care mentine camera de supraveghere la o temperatura constanta, indiferent de temperatura si de umiditatea mediului exterior. In plus, pot avea o constructie anti-soc, care le permite sa reziste cu brio eventualelor violente la care ar putea fi supuse de catre agresori. Prin urmare, intr-un mod aparent paradoxal, sistemele externe, supuse vicisitudinilor si agresiunilor, sunt mai fiabile si mai durabile decat cele interne.

 

Nu rata noul numar al revistei Casa Mea!

Articole similare

Casa P+1E

RL online

Loft elegant in stil scandinav

Elena Virlan

De ce să păstrezi tâmplăria din lemn?

casamea.ro

Lasă un comentariu