Image default
Amenajari Interioare

Ce se “poarta” in materie de…covoare

Domotex este cel mai mare targ anual care seteaza noi „reguli” referitoare la tot ceea ce tine de pardoseala/podea. Este organizat in fiecare iarna, in Hannover, Germania, peste 40.000 de vizitatori ii calca pragul, in timp ce 1500 de producatori isi expun produsele.

Anul acesta motto-ul Domotex este „Customized Living”, insemnand un design personalizat in functie de cerintele fiecarui client.

Exista 3 trenduri majore pentru anul 2012 si anume:

1. CULORI PUTERNICE,DESIGN INDRAZNET

Plecand de la ideea ca un covor este mult mai mult decat „vestmant” al pardoselei, si trecand peste rolul sau practic, anul acesta el iese in evidenta prin design si culoare, astfel incat sa contribuie la „completarea” decorului.

In materie de culori, designerii de propun culori precum roz bombom, galben mustar, verde, albastru de cobalt sau turcoaz. Poti alege covoare intr-o singura culoare sau in combinatii de culori si texturi. Ideea este sa fie cat mai indraznete si sa atraga atentia.

Imprimeul floral este inca en vogue, alaturi de covoarele de inspiratie orientala.

2. LOOK ORGANIC

Avand in vedere influenta exacerbata a trendului „eco” in mai toate domeniile, covoarele nu putea ramane in umbra. Materialele naturale isi fac aparitia in acest context: lana, canepa, fibrele din plante. Covoarele cu design traditional sunt de obicei realizate din aceste „fire”.

Tema naturii este abordata si in design-ul covoarelor. Imagini din natura se regasesc pe mii de modele de covoare.

3. REINTERPRETAREA CLASICULUI

Design-ul clasic nu se va demoda niciodata, indiferent de domeniu; asta e un lucru cert. Insa, pentru ca suntem, pana la urma, in secolul 21, design-ul clasic este reinventat. Motive traditionale sau simboluri ale diferitelor culturi sunt abordate cu succes in abordari mai indraznete de culori, spre exemplu.

Indiferent de trend-ul pe care il vei alege, un covor nou schimba aspectul oricarei camere.

Articole similare

Sarbatoare in stil rustic

Revista Domus

6 avantaje ale folosirii spoturilor LED

casamea.ro

Restaurarea unui imobil de secol XIX

Simona Popa

Lasă un comentariu