Image default
Legislatie Solutii Constructive

Ce rata lunara platesti pentru „Prima Casa 2“

„Prima Casa” este garantata in limita a 60.000 de euro pentru locuintele vechi si 70.000 de euro pentru cele inca neincepute. Asociatiile primesc 75.000 de euro.

Daca in cazul locuintelor vechi achizitionate prin programul guvernamental „Prima Casa” lucrurile nu s-au schimbat, pentru imobilele ce urmeaza sa fie construite, noua forma a adus anumite modificari.

Prima Casa creste oferta de locuinte vechi

Mai exact, garantia oferita de stat a crescut pana la 70.000 de euro, iar pentru cumparatorii organizati in asociatii (cu conditia sa detina un teren in comun) – pana la 75.000 de euro. Desi conditiile de creditare au ramas aceleasi, solicitantii trebuie sa stie ca un credit mai mare presupune o rata mai mare.

In plus, cuantumul avansului minim solicitat va fi mai ridicat, iar venitul minim al unei familii trebuie sa depaseasca 3.300 de lei. In cazul in care valoarea garantiei acordate prin programul guvernamental este de 70.000 de euro, la un avans de 5% (3.500 de euro), valoarea maxima a creditului este de 66.500 de euro.

Pentru aceasta suma (contractata pe 30 de ani), in conditiile actuale de dobanda, solicitantul va plati o rata lunara ce variaza intre 330 si 345 de euro, potrivit calculelor Conso.ro. Pentru creditele de 57.000 de euro, ratele lunare se situeaza, in prezent, la aproximativ 310 euro. De asemenea, si cuantumul comisionului pentru Fondul de Garantare (FNGCIMM) va creste. In aceasta situatie, comisionul de 0,37% se va ridica la 246 de euro in primul an.

Avans si venituri minime mai mari

In ceea ce priveste veniturile solicitante de banca pentru calificarea la un credit de 66.500 de euro, o familie de doua persoane, fara alte datorii, trebuie sa obtina lunar cel putin 3.300 de lei. S-a luat in calcul un grad de indatorare de 50%. Pentru cumparatorii organizati in asociatii, unde garantia creste la 75.000 de euro, creditul maxim ce poate fi acordat este de 71.250 de euro.

sursa: imopedia.ro

Articole similare

Volvo, Caterpillar si Komatsu se prezinta la prima editie UTICAM

comunicat de presa

Infrastructura romaneasca ar putea deveni sugativa de bani europeni

revista de Unelte si Echipamente

Lemnul, un material sustenabil pentru casele moderne

Elena Virlan

Lasă un comentariu