Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Ce presupune montarea acoperisului

Alegerea tipului de acoperis este in stransa legatura cu bugetul disponibil si tipul constructiei. Aceasta actiune trebuie facuta dupa o discutie cu specialistii in domeniu.

De asemenea, trebuie sa stiti ca proiectarea structurii de rezistenta este direct influentata de deschiderea acoperisului, de tipul de invelitoare ales si de greutatea acesteia.

Daca doriti ca mansarda sa fie un spatiu locuibil, perfect amenajat, aerisit si sigur, aceasta decizie trebuie luata inca din momentul realizarii planurilor de constructie.

Citeste si: Cele mai frecvente greseli care se fac la montarea acoperisului

Pe de alta parte, daca doriti sa transformati un pod destinat depozitarii intr-un loc destinat locuirii, este important sa va sfatuiti cu un arhitect sau cu un constructor pentru a stabili daca structura de rezistenta trebuie intarita.

Dupa ce v-ati asigurat ca acoperisul va sta pe o structura solida, puteti trece la urmatoarea etapa care este la fel de importanta: realizarea izolatiei. Este bine sa stiti ca grosimea termoizolatiei este foarte importanta pentru un confort sporit si ca se calculeaza in functie de tipul tiglelor si de alcatuirea acoperisului. Poate fi aplicata sub sau deasupra capriorilor si este realizata din vata de sticla sau din polistiren expandat. Acest strat trebuie dublat de o bariera de vapori, mai precis o folie anticondens.

Citeste si: Etapele montarii acoperisului din tigla

Montarea invelitorii (care poate fi din beton, tigla ceramica, tabla, etc.) si montarea doliilor si a ferestrelor de mansarda sunt urmatoarele operatiuni pe lista. Nu trebuie uitate nici jgheaburile, burlanele sau accesoriile din tabla de otel de cupru sau PVC. Pentru siguranta dumneavoastra si pentru preintampinarea accidentelor in timpul iernii, este preferabil sa montati un sistem anti-inghet si unul de scurgere a apelor pluviale.

Tot pentru a nu avea neplaceri in timpul anotimpului rece, este indicat sa izolati corect cosurile de fum, sa lasati loc pentru guri de aerisire sau antene TV. Inainte de a semna devizul pentru aceste operatiuni, solicitati o testare a acoperisului si fisa sa tehnica.

Citeste si: Cum alegi acoperisul cel mai potrivit pentru casa ta?

Articole similare

Subsol+P+2E 07022010

RL online

P + 1 04022010

RL online

Centrala standard sau cu condensare?

Ema Brumareanu

Lasă un comentariu