Image default
LifeStyle

Ce nu stii despre ventilatia naturala

Ideea de ventilatie se refera la introducerea aerului din atmosfera si indepartarea celui din interiorul locuintelor in cantitati suficiente pentru a ne asigura confortul. Cu ajutorul ventilatiei putem sa indepartam excesul de caldura din interiorul spatiilor inchise sau sa extindem in interiorul acestora conditiile termice favorabile ale mediului exterior. De asemenea, inlatura alterarea compozitiei aerului.

In cazul ventilatiei naturale, aerul patrunde si se elimina prin deschiderea ferestreleor,  usilor sau cailor de aerisire. Un aspect important este sa adaptam aerisirea in functie de diferitele lucruri pe care le facem. De exemplu, unele activitati ca dusul, spalatul hainelor, gatitul produc o anumita cantitate de vapori. Aceasta umiditate trebuie sa fie eliminata din interiorul casei pentru a pastra un mediu interior adecvat.

Intrucat ventilatia se realizeaza aproape exclusiv in conditii naturale, este necesar ca incaperile sa nu fie ermetic inchise. Intre aerul din interior si cel exterior trebuie sa se realizeze un schimb permanent, avand ca rezultat inlocuirea unei parti din aerul incaperii. Acest schimb natural depinde atat de unii factori fizici ai aerului (temperatura, presiune, directie si viteza a curentilor de aer), cat si de caracteristicile constructive.

Articole similare

Reteta de salata preferata de pielea ta

casamea.ro

CAVERNE

RL online

Ai 0% dobândă la cumpărături în 12 rate din magazinele LEROY MERLIN, prin cardul de cumpărături Oney

comunicat de presa

Lasă un comentariu