Image default
LifeStyle

Ce nu stii despre detergentii de rufe

Detergentul trebuie ales in functie de tipul de material din care sunt realizate hainele, temperatura de spalare, gradul si tipul de murdarie al rufelor.

Calitatea detergentilor scade cand sunt tinuti la umiditate excesiva, temperatura ridicata si daca nu sunt inchisi ermetic.

Depoziteaza detergentii de rufe in spatii reci si uscate, cum ar fi debaraua. In baie, variatiile de temperatura si umiditate dauneaza.

– Inainte de a cumpara un detergent, gandeste-te la scopul pentru care il cumperi. De exemplu, detergentii lichizi nu contin agenti de inalbire. Pentru rufe albe sunt mult mai eficienti detergentii pudra tocmai datorita faptului ca acestia contin astfel de agenti.

– Fii atenta la sfatul producatorilor cu privire la dozaj! Foloseste eticheta de pe ambalaj pentru a folosi cantitatea necesara de detergent pentru cantitatea de rufe pe care o speli.

– Daca utilizezi detergenti compacti foloseste cantitatea recomandata de producator, chiar daca la prima vedere pare foarte mica. Folosirea unei cantitati mai mari dauneaza mediului inconjurator, precum si tesaturilor.

– In cazul folosirii masinii de spalat rufe, opteaza pentru detergenti cu spumare redusa, conceputi special pentru masinile automate de spalat.

– Nu tine detergentii in dulapuri sau rafturi la care cei mici pot ajunge cu usurinta!

Articole similare

Galeria Anna Atelier

Mariela Vanu

Pulpa de miel cu rozmarin si cartofi la tava

Ana-Maria Oancea

Doua baruri din Romania in top 10 mondial la capitolul design

casamea.ro

Lasă un comentariu