Image default
Amenajari Exterioare

Ce facem cu plantele uscate din gradina?

Daca printre acestea gasiti parti sanatoase, nu le aruncati, ci treceti-le printr-o tocatoare speciala pentru gradina. Amestecul rezultat trebuie pus in recipiente speciale si lasate la macerat pe toata perioada iernii, iar in primavara poate fi folosit ca substanta nutritiva pentru sol.

Este foarte simplu sa amenajati un colt de prelucrare a resturilor chiar in gradina dumneavoastra. Este nevoie de un container de colectare a frunzelor si plantelor uscate. De asemenea, este nevoie de un recipient special de macerare in care se depoziteaza resturile rezultate in urma tocarii.

Este foarte important sa tineti cont de faptul ca fiecare categorie de plante este generatoare de un anumit tip de substante hranitoare pentru plante. De exemplu, resturile verzi din care fac parte frunzele si tulpinile plantelor care nu s-au uscat inca, sunt generatoare de nitrogen, in vreme ce resturile lemnoase produc cantitati insemnate de carbon. Combinatia ideala de resturi pe care le tocati ar trebui sa contina mai multe plante verzi decat parti lemnoase.

Frunzele care cad de la copaci pot fi tocate si amestecate, de asemenea, in compost. Fertilizarea se face atat primavara cat si toamna. Daca nu aveti compost de genul acestuia descris, puteti apela la ingrasaminte chimice. Inainte de a le utiliza este bine sa masurati aciditatea solului si sa faceti o analiza a necesarului nutritional.

 

Articole similare

Motive asiatice intr-o baie contemporana

Elena Virlan

Proiect 3D pentru amenajarea unei terase

RL online

O gradina de legume „incarcata” de culoare

Catalina Coca

Lasă un comentariu