Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Ce este si cum se construieste o casa bioclimatica

Conceptul de casa bioclimatica este intens promovat in multe tari din Europa, cum ar fi Germania, Franta, Anglia si tarile scandinave. In tara noastra este mai putin raspandit, poate si din cauza faptului ca o locuinta de acest tip include costuri de constructie mai ridicate, pe care multi romani nu si le permit.

Cum se construieste o casa bioclimatica

O casa bioclimatica se construieste dupa o serie de reguli si principii care o fac eficienta din punctul de vedere al costurilor de intretinere. Prima etapa consta in stabilirea arhitecturii exterioare (si forma), orientarea si deschiderile catre lumina naturala, terasele, dimensiunile si orientarea usilor si ferestrelor. Un aspect important in ridicarea unei case bioclimatice consta in protectia impotriva vantului. Nu mai putin importanti sunt factorii legati de mediu si clima: tipul terenului construibil, clima dominanta, resursele naturale disponibile.

La ridicarea unei case bioclimatice se urmareste limitarea suprafetelor cu pierderi de caldura, integrarea elementelor care favorizeaza captarea caldurii solare, pastrarea unui confort termic sporit pe timpul verii, favorizarea patrunderii luminii naturale in incaperi si integrarea de sisteme de energie regenerabila.

Caracteristici

– Sunt proiectate spatii vitrate largi, protejate de soare, dar care contribuie pasiv la incalzirea casei pe durata iernii.
– Incalzirea si ventilatia sunt realizate in mare parte prin exploatarea razelor solare si din circulatia naturala a aerului.

Bine de stiut!

Un proces bioclimatic de desfasoara in 3 etape: captarea caldurii, transformarea sau distributia, conservarea caldurii obtinute. Pentru sezonul cald se tine cont si de necesitatea protectiei la temperaturi ridicate si la evacuarea caldurii.

 

 

Articole similare

Preturile au urcat in lunile de vara, dar acum au inceput din nou sa scada

RL online

Experiment PRISPA. Tencuieli de lut.

comunicat de presa

VIDEO Consolidarea structurilor cu Sika

casamea.ro

Lasă un comentariu