Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Ce culori alegi pentru dormitor

Chiar daca ne plac mai mult anumite culori si ne reprezinta in mai mare masura, totusi, atunci cand vine vorba de incaperea in care dormim si ne relaxam, adica dormitorul, trebuie sa luam in calcul faptul ca atmosfera trebuie sa fie una degajata si reconfortanta.

Se stie ca cele mai recomandate culori pentru dormitor sunt verdele si albastrul, datorita efectelor calmante si odihnitoare pe care le au asupra psihicului uman. Peretii zugraviti in diverse nuante de verde, in bleu sau albastru contribuie la crearea unei atmosfere favorabile somnului. Insa nu toti se regasesc in aceste culori sau si le doresc in dormitor.

Daca faci parte din aceeasi categorie, atunci poti utiliza nuante pastelate pentru pereti, cum ar fi gri sau lila, urmand ca incaperea sa o animi cu accesorii in culori mai puternice, pentru a alunga monotonia.

Chiar si pentru iubitorii de culori tari exista solutii. In acest caz, este bine ca peretele din spatele patului sa fie vopsit in culoarea cea mai tare (de exemplu, rosu), urmand ca ceilalti pereti sa fie zugraviti in alb sau in nuante discrete. Astfel, atentia celui care se odihneste nu va fi indreptata catre culoarea puternica, ci catre cea/cele neutre.

Culorile de pamant, cum ar fi maro sau bej, sunt, de asemenea, indicate in spatii precum dormitorul. Insa alegerea lor este strans legata de marimea dormitorului si de lumina naturala care patrunde in interior. Daca incaperea este suficient de luminoasa, atunci se pot utiliza nuante inchise de maro. In caz contrar, sunt recomandate culorile deschise, care sa creeze senzatia de luminozitate.

 

Articole similare

Criterii importante de alegere pentru o centrală termică

comunicat de presa

Un apartament micut in rosu si galben

Elena Turcu

Casa arhitectului Gray Davis

Madalina Constantin

Lasă un comentariu