Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Ce culori alegi pentru amenajarea balconului

De regula, atunci cand se amenajeaza balconul, accentul cade pe finisaje. E adevarat, acestea nu pot fi alese la intamplare, dat fiind ca trebuie sa faca fata cerintelor de functionalitate si conditiilor de temperatura si umiditate.

Trecand de aceste aspecte, balconul este totodata si un spatiu de relaxare sau o continuare a livingului. Prin urmare, stilul si cromatica sunt aspecte la fel de importante. De exemplu, culorile joaca un rol decisiv in crearea atmosferei, dar si in personalizarea spatiului. Iata cateva optiuni.

Culori naturale

Sunt cele mai indicate atunci cand balconul este folosit ca spatiu de relaxare. Culori precum verde, maro, galben pal sau bej sunt relaxante si confortabile. In cazul in care balconul este situat intr-o zona cu vegetatie bogata, aceste culori pot fi o punte de legatura intre cele doua medii (interior-exterior).

Citeste si: Cum amenajezi balconul sau terasa

Culori energizante

Sunt ideale pentru apartamentele locuite de tineri si pentru care balconul reprezinta mai mult un spatiu de socializare. In categoria culorilor energizante putem include portocaliul, galbenul intens, rosul, fucsia etc. Cu ajutorul acestor culori se poate crea atat un decor modern, contemporan, cat si unul exotic sau in stil indian.

Citeste si: 20 de idei de amenajare a unui balcon mic

Alb si culori neutre

Majoritatea balcoanelor de bloc au dimensiuni reduse, insa atunci cand sunt amenajate se ignora complet acest aspect. Prin urmare, se aleg finisaje in culori puternice puternice si mobilier masiv. In astfel de balcoane, este indicat albul si culorile neutre deoarece creeaza senzatia de spatiu aerisit. Pentru a elimina monotonia, se pot introduce cateva accente de culoare prin obiecte mici (vaze, ghivece, obiecte decorative, scaunele etc.) sau plante. 

Articole similare

7 lucruri pe care trebuie sa le ai in casa pana la 30 ani

Georgiana Sfarlea

Casuta rurala, cu sarm englezesc

Elena Virlan

Culorile neutre nu înseamnă monotonie

casamea.ro

Lasă un comentariu