Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Ce criterii trebuie să ne ghideze când alegem lenjeria de pat pentru a ne menține sănătatea?

Este de la sine înțeles importanța lenjeriei de pat, aceea de a ne asigura igiena optimă și deci de a ne menține sănătatea. Desigur aici intervine și modul de întreținere al lenjeriei de pat, ce se referă la a fi spălată, uscată și călcată corespunzător. Ideea este nu doar de a alege o lenjerie frumoasă ci și de a păstra calitatea acesteia timp de câțiva ani de zile. În țara noastră se confecționează lenjeriile de pat din oraşul Pucioasa care impresionează prin calitatea materialelor și design.

Sursa Foto: modadigital.net

Cum alegem lenjeria de pat?

Cel mai important lucru cu privire la alegerea unei lenjerii de pat este să fie fabricată dintr-o țesătură ecologică, respectiv din bumbac, satin, damasc, mătase, in, fibre de bambus. Dacă se alege o saltea de calitate corpul tău se va relaxa mai bine în timpul nopții și vei fi mai odihnit. Alegerea unei perne bune și a unei lenjerii de pat din țesături din fibre naturale te va ajuta să ai un somn liniștit, iar corpul tău să respire în timp ce dormi. Înainte de a merge la somn este indicat ca dormitorul să fie curat și bine aerisit (cel puțin o jumătate de oră). Foarte importante sunt și alte condiții de care trebuie să ții seama, respectiv temperatura și ventilația să fie normale în camera unde vei dormi.

Sursa Foto: bellenxovais.com.br

Lenjeria de pat se alege în funcție de așteptările fiecăruia. În general se dorește ca aceasta să aibă dimensiunile potrivite, să fie un set frumos, să aibă un aspect plăcut, cu un imprimeu elegant și să nu se denatureze țesătura după prima spălare. Astfel de așteptări sunt îndeplinite dacă se alege o lenjerie de calitate ce presupune un proces tehnologic complex, corect realizat.

Principalele informații se pot afla pe eticheta produsului și anume: numele producătorului, compoziția țesăturii, mărimea produsului, indicații privind modul de spălare sau îngrijire corespunzător. Desigur țesătura se poate analiza destul de bine și cu ochiul liber, dacă are o structură rară înseamnă că nu va fi rezistentă la spălare și acest lucru este un motiv plauzibil de a nu achiziționa produsul. Cu cât densitatea pânzei este mai mare cu atât aceasta este mai durabilă în timp.

De asemenea, se verifică cusăturile, dacă sunt realizate din fire rezistente și dacă nu sunt cu pasul prea mare. Aspectul este important dar mare atenție și la calitatea vopsirii. Pentru aceasta este bine să se verifice lenjeria să nu aibă un miros puternic de vopsea, care să creeze o stare de rău sau chiar intoxicații sau alergii.  Cu siguranță lenjeria de pat confecționată din materiale naturale este mai bună decât cea realizată din materiale sintetice deoarece oferă un sentiment plăcut, de confort și este foarte bună pentru sănătate.

Pentru a alege materialul potrivit puteți consulta și un specialist sau puteți vizita magazine moderne care oferă o gamă variată de astfel de produse ce uimesc prin eleganța lor.

Medicii recomandă materialele naturale pentru că au efect bun asupra organismului și asupra sănătății, dar și alegerea unor nuanțe de culori calde, liniștitoare, pastelate. Culorile lenjeriei trebuie să ajute organismul să se relaxeze, de aceea sunt recomandate nuanțele de verde, albastru și alb.

Cei care se gândesc la o întâlnire romantică pot alege roșu, negru sau portocaliu dar aceste culori nu sunt indicate să se folosească zi de zi deoarece nu induc acea stare de liniște, de care spuneam mai sus.

Articole similare

Rosu, culoarea curajului si a pasiunii

Elena Turcu

Alegerea unei tigai grill potrivita nevoilor tale

casamea.ro

Acvariul de colt imbunatateste mediul casei tale

casamea.ro

Lasă un comentariu